Yeni Camii restorasyonunun yüzde 50’si tamamlandı
Yüzlerce yıllık tarihi ile İstanbul'un simgelerinden olan Eminönü'ndeki Yeni Camii'de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı. Tarihinin en büyük restorasyonunun yapıldığı camide devam eden çalışmalar havadan görüntülendi.
Yeni Camii'de çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını ifade eden Sarı, "İstanbul'da bizim bölge müdürlüğümüze bağlı Tekirdağ'ı da sayarsak yaklaşık 55-60 civarında şantiyemiz var. Bunlardan bir tanesi de Eminönü Yeni Camii, bu cami çok önemli. Bir defa İstanbul'a siluet veren camilerden bir tanesidir. İstanbul'a gelen herkesin buraya uğramak istediği, kuşlara yem atmak istediği bir yer. Hayatında, hatıralarında önemli yer alan bir camimiz. Bu cami denize çok yakın bir yerde olduğu için nemden, egzoz gazlarından dış etkenlere daha çok maruz kaldı. Dolayısıyla dış yüzeylerde kirlenmeler vardı. Bu geçmiş zamanın vermiş olduğu hasarları gidermek adına projelendirdikten sonra 2016 yılının Mart ayı gibi restorasyon çalışmalarına başlandı. O günden bu güne yaklaşık yüzde 50 fiziki manada tamamlandı" dedi.
Mürsel Sarı, "Alt kısımda da çok konforlu bir ibadet alanı yapıldı. İnsanlar burada çalışmalar olmasına rağmen ibadetlerini temiz ve ferah bir alanda yapabiliyorlar. Öncelikle tepeden kurşunları kaldırılarak ana kubbe ve içerisinde bulunduğumuz revaklı avlunun kubbelerin kurşunları tamamlandı. Tabi kubbeleri aştığımızda herhangi bir çatlak var mı, statik manada bir kusur var mı diye bakıldı. Üzerine çamur sıva koyularak kurşun kapatıldı.