Arama

"Cihannüma İstanbul Buluşması"

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, "Kutlu olsun bugün Türkiye yükseliyor. Türk halkı da Türkiye ile birlikte yükseliyor. İslam ümmeti de Türkiye ile birlikte yükseliyor. Filistin, Türkiye ile birlikte daha güçlü bugün. Sizler ve bizler, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız." dedi.

Cihannüma İstanbul Buluşması
Yayınlanma Tarihi: 1.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 01.04.2018 14:37

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal: "Kutlu olsun bugün Türkiye yükseliyor. Türk halkı da Türkiye ile birlikte yükseliyor. İslam ümmeti de Türkiye ile birlikte yükseliyor. Filistin, Türkiye ile birlikte daha güçlü bugün. Sizler ve bizler, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız" - "Filistin halkı, vefalı bir halktır. Kendi yanında olanı asla unutmaz. Türkiye kalbimizde, başımızın üzerinde yeri var"

Meşal, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği ile Kudüs ve Tarihimiz Derneği'nce (KUTAD) Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Cihannüma İstanbul Buluşması" programına katıldı. Program, Üsküdar Kirazlıtepe Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından başladı.

Meşal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi çocukluğundan itibaren kitaplardan okuduğunu belirterek, "Türk halkının, evlatlarının kahramanlıklarını kitaplardan okuduk. Dünyanın doğusuyla batısının fethini kitaplardan okuduk. İslam sancağının dünyanın her köşesine nasıl taşıdığını kitaplardan okuduk. İslam ümmetinin Türk önderliğinde, Osmanlı'nın önderliğinde nasıl refah ve huzur içerisinde yaşadığını yine kitaplardan okuduk.

Dedelerimiz ve babalarımızdan, çocukluğumuzdan itibaren Türk kahramanlıklarını dinledik. Biz kitaplardan, tarihten ve babalarımızdan öğrendik Türkiye'nin kahramanlıklarını. Dün aklımız ve kalbimizle gördüğümüz bu kahramanlıklara bugün bizzat şahit oluyoruz. Sevgimiz daha çok arttı. Övüncümüz iftiharımız daha çok arttı." diye konuştu.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan ile de Filistin meselesini istişare ettiklerini anlatan Meşal, "Biz bugün Erdoğan ile görüşmekten, onunla istişare etmekten mutluyuz, memnunuz. O öyle bir liderdi ki Türkiye'yi taşıdığı gibi Türkiye ile birlikte İslam ümmetini de daha yücelere taşıdı. Biz de diyoruz ki İslam tarihinde İslam'a hizmeti olan bütün liderlere selam olsun." ifadelerini kullandı.

Meşal, Türkiye'nin yükseldiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kutlu olsun bugün Türkiye yükseliyor. Türk halkı da Türkiye ile birlikte yükseliyor. İslam ümmeti de Türkiye ile birlikte yükseliyor. Filistin, Türkiye ile birlikte daha güçlü bugün. Sizler ve bizler, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız. Marmara şehitlerini (Mavi Marmara Gemisi) asla unutmayın. Marmara'da kanlarını döken şehitlerimiz Türkiye'nin iftihar tablosudur. Filistin halkının da iftihar tablosudur. Bugün Filistin topraklarının yeniden Filistin'e kazandırılması için Türkiye'nin ciddi bir katkısı var.

Trump, Netanyahu ve onlarla birlikte yürüyenler, şunu asla anlayamadılar ki ne Filistin halkı, ne Kudüs ve ne de ona sahip çıkan İslam ümmeti, Filistin ve Kudüs'ten asla vazgeçmeyecek. Amerika sefaretini bir an önce Kudüs'e taşımanın mücadelesi içine girdi."

Meşal, tarihi Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen Toprak Günü'nün 42. yılında gerçekleştirilen "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne İsrail askerlerinin müdahalesine de değindi.

Gazze'nin cesur gençlerinin olduğunun altını çizen Meşal, "Ümmetimizin de evlatları bu davaya sahip çıkıyor. İşte toprağına sahip çıkan gençliğin ve halkın mücadelesi bu. Siz bugün Filistin mücadelesini desteklediğinizde bu büyük mücadelede canını, malını her şeyini ortaya koyan Filistin halkının yanında yer almış oluyorsunuz. Bugün inşallah Türkiye ve Filistin halkları bu haklı mücadelesinde zafere sahip olacaklardır." diye konuştu.

"AFRİN'DE, TÜRKİYE'NİN BAŞARISI CİDDİ BİR ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"

Meşal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bahsederek, şöyle devam etti:

"Elhamdülillah siz mücadele ettiniz ve 15 Temmuz'da size yapılmak istenen o hareketi Türk halkı olarak engellediniz. Türkiye'ye karşı yapılan bütün suikastleri, bütün girişimleri bertaraf ettiniz. Her şeyden önce özellikle Türkiye'nin Cumhurbaşkanının, Türkiye halkının ve Türkiye'nin idarecilerinin bu alanda ortaya koydukları cesareti takdir etmek lazım.

"Özellikle Afrin'de, Türkiye'nin başarısı ciddi bir örnek teşkil ediyor. İnşallah Afrin'de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde İslam ümmetinin zaferleriyle hepimiz şerefyap oluruz. Filistin halkı, vefalı bir halktır. Kendi yanında olanı asla unutmaz. Türkiye kalbimizde, başımızın üzerinde yeri var."

"KUDÜS'Ü MUHAFAZA ETMEK İÇİN MÜCADELE EDEN KARDEŞLERİMİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM"

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da İsrail güçlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde cuma günü düzenlenen barışçıl gösterilere müdahalede orantısız güç kullanması sonucu şehit olan Filistinlileri anarak, "Mazlum ve masum Filistin halkının üzerine, silahsız sivillerin üzerine acımasızca kurşun yağdırarak onları katleden siyonist İsrail'i buradan lanetliyorum. Bu kalleş saldırıda yaşamını yitiren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi olan kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Filistin halkının bağımsızlığı, özgürlüğü, hakkı ve hukuku için Kudüs'ü muhafaza etmek için mücadele eden kardeşlerimin ellerinden öpüyorum." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN