Arama

'Akıllı asistan' Türkiye yolunda

’Akıllı asistan’ Türkiye yolunda
Yayınlanma Tarihi: 15.5.2017 21:50:00
Birkaç kelime konuşarak internet araştırmalarını yapabilecek, yol ve hava durumu bilgisini paylaşabilecek özelliklere sahip "Akıllı asistan"ların gelecek yıl mart ayına kadar Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

Beş metreye kadar ses algılayabilen mikrofonlar sayesinde, sadece birkaç kelime konuşarak internet araştırmalarını yapabilecek, müzik çalabilecek, liste ve takvimlerinizi oluşturabilecek, yol ve hava durumu bilgisini paylaşabilecek özelliklere sahip "Akıllı asistan"ların gelecek yıl mart ayına kadar Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

Teknolojinin her geçen gün yeni gelişmeler kaydettiği şu günlerde, gündelik hayatı kolaylaştıran akıllı ev pazarı da hızla büyüyor. Bu anlamda ABD ile bazı Avrupa ülkelerinde çok sık kullanılan "akıllı asistan" cihazları da Türkiye’ye pazarına çıkmaya hazırlanıyor.

Tüketici ihtiyaçlarını ve beklentilerini dinleyerek onlara en uygun akıllı ev cihazlarını geliştirmek için çalışan Lenovo, geliştirdiği Lenovo Smart Assistant-Lenovo Akıllı Asistan uygulaması ile gündelik hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kullanıcısının sesli komutlarına duyarlı dijital bir kişisel asistan olarak tasarlanan "Lenovo Akıllı Asistan" uygulamasının, 5 metreye kadar ses algılayabilen mikrofonlar sayesinde, sadece birkaç kelime konuşarak internet araştırmalarını yapabilecek, müzik çalabilecek, liste ve takvimlerinizi oluşturabilecek, yol ve hava durumu bilgisini paylaşabilecek özellikleri bulunuyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN