Arama

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Temmuz 27, 2017
Rahim Duvarı İnceliği

Rahim, boynuz şeklindeki Fallop tüplerinden ve rahim ağzından oluşan, içeriğinde güçlü kasılma yeteneğine sahip kaslar barındıran bir yapıdır. Döl yatağı borusunda döllenmiş yumurtayı barındıran ve doğum esnasında yaklaşık 3 kilogramlık bir bebeğin kasılarak doğmasına yardımcı olan rahim, gebeliğin olmadığı dönemlerde yaklaşık 60 gramlık, mandalina büyüklüğünde sert bir yapıdır. Görevi, bebeği dışarıdan gelebilecek her türlü darbeye karşı korumak ve bebeğin gelişi sırasında anneye gerekli itici gücü oluşturması için yardımcı olmaktır. Kişi menopoza girdiğinde, rahim küçülür.

Rahim duvarı, bağ dokudan ve salgı bezlerinden oluşur. Sürekli yenilenen bir doku olan rahim duvarındaki incelme, progesteron adı verilen hormonla ilişkilidir.

PROGESTERON

Progesteron, insanlarda adet döngüsü ve gebelik için önemli olan, 21 karbondan oluşan bir steroit hormondur.

Adrenal bezlerde, eşeysel bezlerde, beyinde ve gebelik sırasında plasentada üretilen progesteron, rahim ve rahim ağzı kanserlerinde hormonal tedavi için kullanılır.

Rahim duvarındaki incelme, doktor muayenesi sonucunda öğrenilir. Bu incelme, progesteron hormonunun seviyesinin düşük olmasına bağlıdır. Menstrüasyon, rahimin iç yüzeyinde döllenmiş yumurtanın her ay yapışıp beslenmesi için oluşan damarlı dokunun, döllenmenin olmadığı durumda görevini tamamlayarak, dökülmesi ve yerini alttan gelen yeni dokuya bırakmasıdır. Rahim duvarındaki incelmenin sonucu olarak, kadınların hamile kalması zorlaşır, menstrüasyon kısalır.

Günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa birer bardak 100% doğal nar suyu içilmesi, vücuttaki progesteron hormonunu yükselterek, rahim duvarındaki incelmeyi önler. Ayrıca, miyom ve çikolata kisti oluşma ihtimalini azaltır.

Uyarı:

Nar suyunun tansiyon düşürücü özelliğe sahip olması sebebiyle, düşük tansiyonlu kişilerin bu kürü kullanmaması önerilmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN