Arama

Haşmet Babaoğlu
Aralık 2, 2018
Altını çizdiğim satırlar-53

Bir aşk dakikasının lezzetine sonsuzluk verecek güce sahip olmayanlar, süsten medet ummakta belki çok haklıdırlar. Fakat ipekler ve boyalar, ruhun eksikliklerini bilmem ki nasıl giderebilir. (AHMET HAŞİM / Bize Göre)

***

Sevme duygusunun nasıl gelebileceğini sorarsınız. Belki evrenin mantığında ansızın oluşan bir çatlakla, diye cevap verir. İstemekle asla, der. (MARGUERITE DURAS / Ölüm Hastalığı)

***

Bazı bazı beklemeyen kişiyi oynamak isterim; başka bir yerde oyalanmayı, geç gelmeyi denerim; ama her zaman yenilirim bu oyunda, ne yaparsam yapayım, boşuna, tam zamanında, hatta saatinden önce orada olurum. Aşığın kaçınılmaz kimliği yalnızca budur: ben bekleyenim. (ROLAND BARTHES / Bir Aşk Söyleminden Parçalar)

***

Olmaz diye bir şey yok, olabilir, olabilir... Size her hadiseye uygun bir künye haber vereyim mi? Olabilir oğlu olabilir. (N.F.KISAKÜREK / Hikayelerim)

***

Edebiyat diplomamı aldığımda ben de yazmaya başlamak istemiştim. Ama cesaret edemedim. Gerçeklerden söz etmek istiyordum. (ROMAN GAIRY / Yalan- Roman)

***

Hakikat nerede başlar? Kelimelerin tükendiği yerde. (SAFİYE EROL / Ülker Fırtınası)

***

Hiçbir şeye, kendin ve hayatla ilgili hiçbir şeye gücün yetmezmiş, başkasını hakkıyla anlamaya gücün yetmezmiş, haksızca anlamaya her zaman yeter gücün varmış. (ŞULE GÜRBÜZ / Öyle miymiş?)

***

Köpek gitti. Özlüyoruz onu. Kapı çalınca kimse havlamıyor artık. Eve geldiğimizde bizi bekleyen yok. Hala evin etrafında veya giysilerimizde beyaz tüylerine rastladığımız oluyor. Topluyoruz onları. Aslında atmamız gerekir. Atmıyoruz. Çılgın bir arzumuz var, yeterince tüy toplayabilsek, köpeği tekrar birleştirebiliriz belki. (LYDIA DAVIS / Yapamam ve Yapamayacağım)

***

Söylesinler: hatırlamakla yeniden sahip olmanın arasındaki o kıl kadar boşluğu, o çıldırtıcı boşluğu kim aşabildi; bunu söylesinler!.. (TARIK BUĞRA / Yarın Diye Bir Şey Yoktur)

***

Okur hep başka bir yerde olmak, en azından kendi düşüncelerinde kaybolmak ister. Her okumada bir kaçış kipi vardır. (ADAM PHILLIPS / Kaçırdıklarımız)

Haşmet Babaoğlu - Sabah

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN