Arama

  • Anasayfa
  • Sağlık
  • 0 kan grubuna göre beslenme nasıl olmalı? 0 kan grubu ne ile beslenir?

0 kan grubuna göre beslenme nasıl olmalı? 0 kan grubu ne ile beslenir?

Her insanın vücudu ve metabolizması birbirinden farklıdır. Kan grubunuza göre beslendiğinizde yediğiniz yemek, kan tipimize göre kimyasal tepki gösterir. Bu sayede kilo verip ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Peki,0 kan grubuna göre nasıl beslenilmeli? 0 kan grubu neler yemeli? 0 kan grubuna göre beslenme listesi neler? 0 kan grubu neler yememeli? 0 kan grubu ne ile beslenir?

0 kan grubuna göre beslenme nasıl olmalı? 0 kan grubu ne ile beslenir?
Yayınlanma Tarihi: 18.3.2020 21:44:05 Güncelleme Tarihi: 18.03.2020 21:43

Kan grubu diyeti, dünyaya geldiğiniz günden belli olan kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakan, belirli besinleri yasak kabul eden bir beslenme biçimidir ve bu şekilde kilo vermeyi, ideal kilonuzu korumayı vaat eder.

İlk insanların kan grubu olan 0 grubu bu özelliği ile aynı zamanda avcı- toplayıcı zamanının kan grubudur. Bu yaşam tarzına uygun beslenme biçimi, 0 kan grubundaki kişiler için uygun olabilir. 0 kan grubu avcı- toplayıcı olduğu için et ve et ürünleri onlar için ön plandadır.

0 KAN GRUBU NASIL BESLENMELİ?

Kırmızı et -dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir)-, balık; zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı; kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak; zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu; incir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay bu kan grubu için yararlı besinler arasında sayılıyor.

0 KAN GRUBU İÇİN ZARARLI BESİNLER NELER?

Zararlı besinlerde ise karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç); buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri; rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular; dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası; portakal, aloe vera; karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek sayılabilir.

0 grubu için nötr besinler de mevcuttur. Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta, tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir) Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı. Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin,nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski Türk buğdayı) çeşitleri nötr besinler arasındadır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN