Arama

Her şeye muhalif CHP, her alanda direnecek

Her şeye muhalif CHP, her alanda direnecek
Yayınlanma Tarihi: 6.6.2017 16:11:00 Güncelleme Tarihi: 06.06.2017 16:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de yaptığı grup konuşmasında hem uzlaşma kültüründen söz etti, hem de her alanda mecliste direniş peşinde olduklarını söyledi


Kılıçdaroğlu, "Eğer uzlaşma olmaz da bir dayatma kültürü ile kıdem tazminatı TBMM’ye gelirse yine sizin sözcünüz biz olur her türlü demokratik hakkımızı kullanıp, her türlü engellemeyi yaparız." dedi.

Hakkari’nin Cumhuriyetin kuruluşundan beri il olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, iktidarın daha önce de "Şırnak ve Hakkari il olmasın, Yüksekova ve Cizre il olsun." diye teklif getirdiğini hatırlattı. İktidarın buna gerekçe olarak terör olaylarını gösterdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, bu düşüncenin de son derece yanlış olduğunu savundu.

"Hakkari ve Şırnak il olarak kalsın, Yüksekova ve Cizre de il olsun. Gelin 83 il yapalım. Bu CHP olarak bizim çağrımızdır, umarım bölgeden de destek bulur." diyerek oy hayali içinde olduğunu ortaya koyan CHP Genel Başkanı, Türkiye’de bugüne kadar emeğe haklarını CHP iktidarlarının verdiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, 1980 sonrası izlenen farklı siyaset tarzıyla işçilerin siyasetin tuzağına düşürüldüğünü belirterek, "Yaşam tarzı üzerinden, etnik kimlik üzerinden oy verildi. İşçiler siyasetin tuzağına düştüler." dedi. İktidarın "kıdem tazminatını nasıl budarız?" niyeti taşıdığının düşünen Kılıçdaroğlu, işçi sendikalarına ve işçilere söz verdiğine işaret ederek, "Siz uzlaştığınız zaman hiçbir itirazımız olmaz. Eğer uzlaşma olmazda bir dayatma kültürü ile kıdem tazminatı TBMM’ye gelirse yine sizin sözcünüz biz olur her türlü demokratik hakkımızı kullanıp, her türlü engellemeyi yaparız." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zeytinlik alanlarla ilgili yapılmak istenen düzenlemelere de tepki gösterdi. "Bir de şimdi zeytin ağacının katliamına sıra geldi. Doymuyorlar, ranta doymuyorlar. Zeytinden ne istiyorsunuz?" diyen Kılıçdaroğlu, zeytin ağacının Kur’an-ı Kerim’de de ismi geçen nurlu bir ağaç olduğuna dikkati çekti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN