Arama

Pakistan Shell'e ceza kesti

Pakistan Petrol ve Gaz Düzenleme Kurumu, 200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği kazada Shell Royal Dutch’ın Pakistan'daki şirketini suçlu buldu ve 2.4 milyon dolar ceza ödemesine karar verdi.

Pakistan Shell’e ceza kesti
Yayınlanma Tarihi: 7.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.07.2017 15:47

Pakistan Petrol ve Gaz Düzenleme Kurumu geçen ay Bahawalpur'da meydana gelen yakıt tankerinin patlaması sonucu 200'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği kazada Shell Royal Dutch'ın Pakistan'daki şirketini suçlu bularak 2.4 milyon dolar ceza ödemesine karar verdi.
İsveç basınında çıkan haberlere göre Petrol ve Gaz Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada ''kazanın profesyonel olmayan sürücü ve gerekli teknik şartlara sahip olmayan araç nedeniyle'' meydana geldiği öne sürüldü.
Kurum sözcüsü Imran Ghaznavi yaptığı açıklamada Shell Pakistan şirketine atıfta bulunarak ''Rapor, şirketin müteahhitlerden temin ettiği araçların güvenlik standartlarının tamamen göz ardı edildiğini gösteriyor.'' dedi.
Petrol ve Gaz Düzenleme Kurumu şirketin 10 milyon Rupie ceza ödemesinin yanısıra ölen her bir kişinin ailesine 1 milyon, yaralanan her bir kişiye de yarım milyon Rupi tazminat ödemesine karar verdi.
Geçen ay meydana gelen yakıt tankeri kazasında aracın devrilmesi sonucu yöredeki halkın sızan petrolü toplamaya çalıştığı sırada meydana gelen patlamada 200'den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN