Arama

Boğaziçi Üniversitesi'nin "Ekim" ayı etkinlikleri açıklandı

2018’in Ekim ayında, Boğaziçi Üniversitesi, bilgi şölenleri, sergi ve seminerlerle yoğun bir program ile hem öğrencilerine hem de diğer misafirlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekim ayı etkinlikleri açıklandı
Yayınlanma Tarihi: 28.9.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 28.09.2018 14:51

IP Conference 2018

Tarih: 04 - 05 Ekim 2018
Saat: 09.00-17.00

Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde, Koç Üniversitesi, ODTÜ ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile sekizinci kez düzenlenen 'Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Uluslararası Konferansı', bu yıl "Başarı Öyküleri: Üniversitelerin Sahip ve/veya Ortak Oldukları Teknoloji Yatırım Fonları" temasıyla yerli ve yabancı birçok konuğu ağırlayacak.

Fikri mülkiyet hakkında farkındalık yaratmak ve sahiplenilen fikri mülkiyet ilkeleri çerçevesinde akademi ve yeni oluşan teknoloji transfer ekosistemine katkıda bulunmayı amaçlayan konferans, yaratıcılık ve buluşçuluğu geliştirmek ve teşvik etmenin yanı sıra, fikri mülkiyet haklarının korunması ve fikri mülkiyet varlıklarının ticarileştirilmesi için önemli bir platform oluşturuyor.

Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde, Koç Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nin katkıları ve iş birliğiyle düzenlenecek olan konferansın, Türkiye'nin dört saygın araştırma üniversitesinin stratejik ortaklığı ile gelecek yıllarda da düzenli olarak devam etmesi planlanıyor.

Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty (CTBT): Seismology and International Relations

Başlangıç Tarihi: 05 Ekim 2018
Saat: 13.30



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin 150. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında ''Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty (CTBT): Seismology and International Relations'' ( Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması (NDKYA): Sismoloji ve Uluslararası İlişkiler) başlıklı sempozyum 5 Ekim tarihinde Rektörlük Konferans Salonu'nda yer alacak.

Patent Verisi ile Teknoloji Takibi -Avrupa Birliği Fonları

Tarih: 08 Ekim 2018
Saat: 09.30


Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, Patent Verisi ile Teknoloji Takibi -Avrupa Birliği Fonları başlıklı seminere ev sahipliği yapacak.

Açık Ders: Çocukluğun Tanımı

Tarih: 09 Ekim 2018
Saat: 18.00


Çocuğu nasıl tanımladığımız ve çocuktan ne beklediğimiz, yetişkinlerin dünyasında çocukların yaşadıkları ve yaşayacakları çocuklukları belirleyici rol oynamaktadır. "Çocuk kimdir? Çocukluk nasıl tanımlanır?" soruları ışığında bu sunumda, tarih boyunca ve toplumdan topluma çocuğun ve çocukluğun değişen tanımına, buna bağlı olarak çocukluğun toplum içinde ele alınış şekillerine yer verilecek ve çocuk kavramının insanlar tarafından özel bir zaman diliminde ve bağlamda üretilen bağımsız bir gerçeklik değil, bir sosyal oluşum olduğu tartışılacak.

BU + Etkinlikleri kapsamında, 2018-2019 Akademik Yılı'nın ilk Açık Ders semineri 9 Ekim'de Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Galip Tekin Anısına Çizgiden Heykele Sergisi

Tarih: 15 – 17 Ekim 2018
Saat:16.00 – 17.00

Geçen yıl kaybedilen ünlü çizgi roman yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde "Art of Animation" dersi hocası Galip Tekin'in anısına Boğaziçi Üniversitesi'nde bir heykel sergisi düzenleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Heykel Atölyesi Nilgün Çakmak öğrencileri ile Aydın Sofu ve Saint-Michel Fransız Lisesi Seramik Kulübü Duygu Bağlan öğrencilerinin hazırladığı ve Galip Tekin'in unutulmaz çizgilerinin heykele dönüştürüldüğü 31 çalışmadan oluşan ''Galip Tekin Anısına Çizgiden Heykele'' başlıklı sergi, 15-17 Ekim tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Fuaye alanında görülebilecek.

Denize Yazıldı: Ayşe Sarısayın ile Anı Ve Biyografi Yazımı Üzerine

Tarih: 19 Ekim 2018
Saat: 14.30 – 16.30


Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilim Bölümü 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 14.30'da yazar Ayşe Sarısayın'ı konuk ediyor ve genç yaşta kaybedilen değerli çeviri bilimci Elif Daldeniz Baysan'ı anıyor. Prof. Dr. Saliha Paker'in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte Sarısayın, Elif Daldeniz Baysan'ı konu ettiği Denize Yazıldı adlı son kitabından hareketle anı ve biyografi yazımı üzerine konuşacak.

Açık Ders: Çocukluğun Tarihi

Başlangıç Tarihi: 23 Ekim 2018
Saat: 18.00


Bu ders çocuk olma olgusunun erken modern dönem Avrupa'sında nasıl anlaşıldığını ve çocukluk tarihi hakkındaki Avrupa tarih yazıcılığının belli başlı tezlerini ele alıyor. Çocuklar hangi noktada çocukluklarını yaşamaya başladılar ve "küçük yetişkinler" olmaktan çıktılar? Ailenin yapısı hangi noktada ve durumlarda çocuklarını duyarlılık ve hassasiyetle koruyan bir hal aldı? Peki, Osmanlı'da aile yapısı nasıldı? Osmanlı çocukları nasıl terbiye edilip, yetiştiriliyordu? Dersimiz bu ve bunun benzeri birçok soruya yanıt vermeyi amaçlayacak.

BU+ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ''Çocukluğun Tarihi: Osmanlı ve Avrupa Tarihinde Çocuk Olgusu Üzerine Bazı Düşünceler'' başlıklı Açık Ders 23 Ekim'de Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN