Arama

Irak Çağdaş Sanatına ışık tutacak sergi

Iraklı sanatçılardan oluşan Ezamil Grubu, Irak ve Arap kültürünü sanata tüm güzelliğiyle yansıttıkları resim, heykel ve seramik sanat dallarındaki seçkin eserlerini, İstanbul’da bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Irak Çağdaş Sanatına ışık tutacak sergi
Yayınlanma Tarihi: 13.7.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.07.2018 14:13

Fırat ve Dicle Nehirleri arasında, 5 bin yıllık geçmişiyle köklü bir tarihe ev sahipliği yapan Irak, sahip olduğu kültür ve medeniyeti ile sanat dallarının tümüne bir ilham kaynağı oldu. Geçmişten günümüze medeniyet ve estetizm, Irak sanatını tümüyle etkiledi.

Iraklı sanatçılardan oluşan Ezamil Grubu, Irak ve Arap kültürünü sanata tüm güzelliğiyle yansıttıkları resim, heykel ve seramik sanat dallarındaki seçkin eserlerini, İstanbul'da bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ekol, tarz ve tekniklerin çeşitliliği üzerine kurulan bu sergiyi özel kılan ise, çağdaşlığı ve uygarlık mirasını aynı anda taşıyan Irak'ın, güzellik söylemini eserlere yansıtması.

"Ortadoğu ile Türkiye arasında bir kültür ve sanat köprüsü" adıyla düzenlenen serginin açılışı 14 Temmuz'da saat 17.00'de, Kelimat Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek.

Çağdaş Irak Sanatının bu kapsamlı sergisinde, şu sanatçılara ait eserler yer alacak: Akram Naji, Alwan al Alwan, Atika al Khazraji, Fadel Witwit, Hamed Lateef, Haythem Hosaen, Najm Alqaysi, Naser Alsamaraie, Redha Farhan, Saad Alrubaee, Samira Habeeb, Taha Whaeb, Talal Mahmood, Balasim Mohammed, Fakher Mohammed, Hasan İbrahim, Hussam al Muhsen, Kareem Sadoon, Mohammed Alkenani, Murad İbrahim, Qasim Sabti, Wadhah Mahdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN