Arama

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2012'de düzenlenen yarışmada ikincilik ödülüne layık görülen 2 projeden biri olan, Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun projesini çizdiği Çamlıca'daki caminin çalışmaları, Üsküdar Sefa Tepesi'ndeki 57 bin 500 metrekarelik alanda devam ediyor.

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

Henüz tamamlanmamasına rağmen İstanbul'un simgelerinden biri haline gelen Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak.

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi'nin Kadir Gecesi'nde planlanan ibadete açılma tarihinin biraz ertelendiğini belirterek, "Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz." dedi.

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği, cami inşasında birçok yeniliğin ve farklılığın hayata geçirildiği Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesinin büyük bir bölümü söküldü.

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2012'de düzenlenen yarışmada ikincilik ödülüne layık görülen 2 projeden biri olan, Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun projesini çizdiği Çamlıca'daki caminin çalışmaları, Üsküdar Sefa Tepesi'ndeki 57 bin 500 metrekarelik alanda devam ediyor. Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı projenin büyük bir bölümü tamamlandı.

Çamlıca Camii ne zaman ibadete açılacak?

"BÜYÜK BİR PROJEYİ YÖNETMEYE GAYRET EDİYORUZ"

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, yaptığı açıklamada, Çamlıca Camisi'nin büyük bir kompleks olduğunu ve geleneksel anlamda da bir külliye olarak tasarlandığını söyledi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN