Arama

Kovulan FBI Başkanı, canlı yayında ifade verdi

Kovulan FBI Başkanı, canlı yayında ifade verdi
Yayınlanma Tarihi: 8.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 17:03

Televizyonların canlı yayınladığı ifade sırasında Trump'ı adeta yerin dibine sokan Comey, "Flynn hakkındaki konuşmada buz kestim, Trump soruşturmayı kapatmamı istedi. Trump'ın yalan söyleyeceği endişesi taşıyordum, bu yüzden aramızdaki buluşmayı kayıt altına aldım" dedi


ABD Başkanı Donald Trump tarafından 9 Mayıs'ta görevden aldığı FBI Direktörü James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde tarihi bir ifade verdi. Comey, senatörlerin Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahil olduğuna dair iddialarla ilgili sorularını halka açık şekilde yanıtladı. Eski FBI Başkanı'nın, Trump'la konuşmalarını özenli bir şekilde not aldığı daha önce ortaya çıkmıştı.
İfade vermeye başlayan eski FBI başkanının açıklamalarından dikkat çeken cümleler şöyle:
- Başkan brifingin sonuna doğru odadaki diğer yetkililere teşekkür ederek benimle yalnız konuşmak istediğini herkese söyledi. Ben koltuğumda otururken, Adalet Bakanı koltuğumun yanına yaklaştı ancak Başkan ona da teşekkür ederek benimle yalnız konuşmak istediğini tekrarladı. Odadan son çıkan kişi Jared Kushner'di (Trump'ın damadı). Kapı kapanıp yalnız kaldığımızda, Başkan bana 'Flynn hakkında konuşmak istiyorum' dedi. Flynn bir gün önce istifa etmişti. Başkan, Flynn'in Ruslarla konuşarak yanlış bir şey yapmadığını ancak Başkan Yardımcısı'nı yanlış yönlendirdiği için onu görevden almak zorunda kaldığını söyleyerek konuşmaya başladı. Başkan, Flynn hakkında bazı başka endişeleri olduğunu söyledi, ama bunlar hakkında detay vermedi.
-Flynn hakkındaki konuşmada buz kestim.
-Trump'ın tweetlerini gördüm. Umarım dediği gibi görüşmelerimizi kaydetmiştir.
-Trump'ın yalan söyleyeceği endişesi taşıyordum, bu yüzden aramızdaki buluşmayı kayıt altına aldım. Ben Bush ya da Obama ile konuşurken kayıt altına alma gereği duymadım.
-FBI çalışanları Trump'tan gelen Mike Flynn dosyasının kapatılması talebi karşısında şoke oldu.
-Trump dedi ki, 'Bunlar basit ve sade yalanlar... Her zaman olan şeyler.'
-Trump ile görüşmemin kayıtlarını, medyaya ulaştırması talebiyle bir arkadaşıma verdim. Böylece Rusya soruşturmasına özel savcı atanmasının yolunun açılabileceğine inanıyorum.
'Trump'ın görevden alınması için süreci başlatacağım'
Yazılı ifadenin yayınlanmasının ardından, Trump'ı Rusya soruşturmasını örtmeye çalışmakla suçlayan Temsilciler Meclisi Üyesi Al Green, başkanın görevden alınması için resmi süreci başlatmaya kararlı olduğunu vurguladı. Green "Nihayet görevden alma tasarısı hazırlanmalı. Bu tasarının hazırlanma sürecinde doğrudan yer alacağım. Eğer hiçkimse yapmazsa, ben bizzat Donald J. Trump'ın görevden alınması için tasarıyı hazırlayıp Kongre'ye sunacağım" açıklamasını yaptı.
Trump'ın yeni FBI adayı Wray
ABD Başkanı Trump, sün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni FBI Direktörü olarak Christopher Wray'i aday göstereceğini açıklamıştı. Trump, Wray'in mükemmel bir sicili olduğunu söylemişti. Şu anda bir hukuk firmasında çalışan Christopher Wray 2003 - 2005 yılları arasında Adalet Bakanlığı'nda savcı yardımcılığı görevini yerine getirmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN