Arama

Enes Bayraklı
Haziran 20, 2019
Organize işler

"Organize İşler" Gezi ayaklanmasından bugüne kadar bize izlettirilen filmin adı.

Kökü dışarda olan ve içerdeki uzantıları marifeti ile iş gören bu "Organize işler'in" tek amacı Batı'nın tekerine çomak sokan ve Türkiye'yi her geçen gün daha bağımsız bir aktör haline getiren Erdoğan'ı devirmek.

Bunu Gezi ayaklanması üzerinden denediler tutmadı, FETÖ, DEAŞ ve PKK üzerinden denediler tutmadı.

Bu filme insanları ikna etmek için her defasında akla hayale gelmedik yalanlar ve iftiralar atarak, kumpaslar kurarak Erdoğan gitsin "her şey çok güzel olacak" dediler.

Her defasında yenilmelerine rağmen, yılmadan bıkmadan her defasında yeni bir stratejiyle ve yeni bir isimle denemeye devam ettiler.

Bu süreçte Erdoğan'ın arkasında duran kitleyi çözmek için bazen sağdan bazen soldan yanaştılar.

Hak, hukuk, adalet, kul hakkı, demokrasi, tevazu, israf, tarafsızlık ve çevrecilik gibi yanından berisinden geçmedikleri kavramların içini boşaltarak muhafazakarlara sağdan yanaşmaya çalıştılar.

Muhafazakâr kesim için önemli olan bu kavramlar üzerinden Muhafazakarları tavlamaya çalıştılar.

Geziden beri Türkiye bir yalan ve dezenformasyon sağanağı altında yaşıyor.

Sadece Türkiye değil, tüm dünya bir "fake news" (yalan haber) çağına girmiş durumda.

Yalan, dezenformasyon, iftira, çamur at izi kalsın siyaseti CHP'nin geçmişten bugüne başvurduğu bir yöntem.

Bu manada 1960 darbesindeki Menderes hükümeti gençleri kıyma makinelerinden geçirdi yalanından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri sürecindeki CHP'nin yalanlarına kadar bir devamlılık söz konusu.

Ama son 6 yılda sosyal medya organları üzerinden maruz kaldığımız algı operasyonu ve dezenformasyon korkunç boyutlara ulaştı.

Ve maalesef 6 yıllık bu yoğun yalan bombardımanı ile muhafazakâr kesimin bir kısmının aklını karıştırmayı başardılar.

Sonunda da utanmadan milletin kendisine verdiği her dersi, attığı her tokadı inatla görmezden gelen CHP'yi unutturup muhafazakarlara sağdan yanaşıp AK Parti'nin bir derse ihtiyacı var dediler.

Ne parti yönetimi ne de parti tabanı olarak kendisini temel bir öz eleştiriye tutmamış, geçmişindeki günahlarından dolayı pişman olmamış olan eskinin CHP'sini ve onun yalancı adayını allayıp pullayıp hafif bir makyajla bu milletin önüne güya bir alternatif diye koydular.

Her gün yeni bir operasyonuna şahit olduğumuz Organize İşler'in amacı işte tam olarak budur.

Enes Bayraklı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN