Arama

Müftülere evlendirme yetkisini eleştirdi: Müftünün nikahla ne işi var

Yayınlanma Tarihi: 28.07.2017 00:00 Güncelleme Tarihi: 28.07.2017 13:06

Mor Çatının kurucusu Canan Arın canlı yayında, müftülere verilmesi düşünülen nikah kıyma yetkisiyle ilgili desteksiz ve sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Yıllar önce "Laiklik elden gidiyor" safsatalarıyla kamuoyunu meşgul eden zihniyetin son temsilcilerinden olan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucusu İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi Kurucu Üyesi Avukat Canan Arın, medeni kanun kapsamında müftülere verilen evlendirme yetkisini provokatif ifadelerle eleştirdi.

"AK PARTİNİN ASIL AMACI ŞERİAT"

"AK Parti'nin temel amacı şeriatı getirmek, Tayyip Erdoğan daha buralara gelmeden önce açıkça demokrasi trendir istediğimiz yerde bineriz işimiz bitince de ineriz dedi. Buradaki amaç şeriatı getirmek, laikliği tamamen yok etmek, çoklu hukuk sistemini getirmek...

"MÜFTÜ DİN ADAMIDIR NE İŞİ VAR MEDENİ NİKAHLA"

Çok tehlikeli bir iş laikliği ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Kadınların bütün haklarını ellerinden alacaklar. Tamamen dini hukuku getirecekler. Müftü dediğiniz din adamıdır, ne işi var medeni nikahla ve devletin laik işleyişiyle. Dolayısıyla amaç laikliği tamamen ortadan kaldırmak...

"MERDİVEN ALTI YAPILACAK"

Evlerde doğum yapma meselesi çok korkunç. Sayın Meral Danış'ın dediği gibi aynı kanaatteyim. Erken evlilikleri gündeme getirecekler ve erken evlilikler gizli olarak yapılacak, dini nikahla yapılacak.

KIZLAR ARTIK OKUMUYORMUŞ

Zaten bu bir paketti, önce resmi nikah olmadan dini nikahı suç sayan ceza kanun maddesini iptal ettiler. Sonra eğitimi 4+4+4 bölünmez 12'yi 3'e böldüler. Dolayısıyla ilk 4'ten sonra kız çocukları okullardan çekildi ve evlenmeye zorlanıyorlar...

Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey kalmıyor, İslam cumhuriyeti kurulmak amaçlanıyor..."dedi.

Haberin Devamı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FİKRİYAT veya fikriyat.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
Hasidik Yahudi Gizemi

"Hasidik Yahudi Gizemi"

Gizli tüneller, kanlı yataklar, insanlık dışı görüntüler… Yakın zamanda New York’un Brooklyn...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN