Arama

Sir James Bond’dan Hüzünlü Veda

James Bond’u canlandırdığı yedi filmle dünya çapında üne kavuşan Roger Moore, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Sir James Bond’dan Hüzünlü Veda
Yayınlanma Tarihi: 21.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.06.2017 11:40

Yarım asrı aşkın bir süreye uzanan ve toplam 26 filmlik eserle sinema tarihinin en uzun soluklu serisi olan 'James Bond', filmlerin gösterime girdiği hemen her dönemde sinema salonlarına hatrı sayılır miktarda seyirci çekme başarısına sahip oluşuyla bilinir. Serinin filmlerini kaçırmadan izlemeye çalışan Bond hayranı sinemaseverler geçen mayıs ayında kötü bir haberle sarsılır.

Serinin toplam yedi filminde rol alan, ünlü İngiliz oyuncu Roger Moore, kanserle mücadelesini kaybetmiş ve yaşama veda etmiştir.

1991 yılından bu yana 'Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi' unvanına sahip olan Roger Moore'un pek çok sinemasever tarafından 'en karizmatik Bond' olarak görülmesi pek de şaşırtıcı sayılmaz. Aslında Roger Moore'un karizmasının tohumları, sinemadaki Bond macerası başlamadan daha önce, 1950'li yıllara kadar sürdürdüğü modellik kariyeri sırasında atılmıştır.

Dünyaya 4 Ekim 1927'de gözlerini açan Roger Moore'un ufak tefek rolleri dışında bilinen ilk filmi 1954 yılında rol aldığı ve Türkçeye 'Son Hatıra' adıyla kazandırılan, 'The Last Time I Saw Paris' olur. Aktörün Bond macerası ise 1973 yapımı 'Live and Let Die' / 'Yaşamak İçin Öldür' filmiyle başlar. 1973-1985 yılları arasında canlandırdığı James Bond filmleriyle ün kazanır. Hayatı boyunca dört kez evlenen aktörün hepsi üçüncü evliliğinden olan üç çocuğu vardır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN