Arama

Wolverine'in helvası kavruluyor

Bazılarımız onu ölümsüz sanabilir. Ancak yaratılışından tam 40 yıl sonra, Wolverine karakteri mini seri ile hayatını kaybediyor. Charles Soule'un yazdığı ve Steve Mcniven'in resimlediği Death of Wolverine'in 1-4 sayılarının toplandığı Wolverine'in Ölümü, çizgi düşler tarafından yayımlanıyor.

Wolverine’in helvası kavruluyor
Yayınlanma Tarihi: 16.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.06.2017 15:32

Yazı: Ege GÖRGÜN

X-Men'in en sıra dışı ve en sevilen kahramanlarından biri… İnatçı ve savaşçı, kendi kendini iyileştirme yeteneği sayesinde âdeta ölümsüz… Peki bu ölümsüz kahraman nasıl oluyor da ölüyor? Bu sorunun cevabı, Wolverine yazarı Paul Cornell tarafından veriliyor: Uzaylı virüsü nedeniyle Wolverine kendini iyileştirme yeteneğini günden güne kaybediyor ve onu bekleyen kaçınılmaz sona, ölüme doğru yelken açıyor. Çizgi roman kahramanlarının ölüp ölüp dirilmesi artık hayli sıradan sayılıyor. Sevilen bir karakter öldüğü zaman akla hemen "Ne zaman geri dönecek?" sorusu geliyor. Oysa Wolverine gibi yıllardır ölüme meydan okuyan, hatta onu pek çok kez alt eden bir kahramanın ölecek olması yine de çok beklenen bir durum olmasa gerek.

O halde Marvel Comics tarafından yaratılan, James Howlett adıyla doğan, ancak Logan olarak tanınan; Weapon X tarafından süper asker olması için iskeleti ve pençeleri neredeyse parçalanamaz bir metal olan Adamantium ile kaplanan bu mutant, onca zaman sonra neden ölüme mahkum edilmeye karar verilmiş olabilir? Nedeni, Marvel'ın değişim politikası desek yanlış olmaz.

Logan ölüme hiç yabancı değil. Binlerce kişiyi öldürdü. Takım arkadaşlarının, dostlarının ve sevdiklerinin ölümünü izledi. Şimdiyse, iyileşme faktöründen yoksun bir halde, X-Men ve Avengers üyesi Wolverine'in ölümle bizzat yüzleşmesi gerekiyor. Başına büyük ödül konmuş durumda ve o ödül, düşmanlarından ve kiralık katillerden oluşan bir orduyu peşine takmaya yetecek kadar büyük.

Wolverine'i bulma yarışı başlamış halde; ama onun başına ödül koyan kim? Sabretooth mu, Viper mi? Yoksa daha beter biri mi? Logan, gizemli düşmanının onu canlı yakalamak istediğini anlayınca saldırıya geçecek. Yaşadığı gibi ölmeye karar verecek ve av, yeniden avcı olacak. Yani Wolverine savaşarak ölecek.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN