Arama

HDP'li vekiller Sur’a terörist taşıyordu

HDP’li vekiller Sur’a terörist taşıyordu
Yayınlanma Tarihi: 7.6.2017 12:58:00 Güncelleme Tarihi: 08.06.2017 23:28

HDP Diyarbakır milletvekilleri Demirel, Pir ve Uca hakkında hazırlanan fezlekelerde, Lice’den aldıkları PKK’lı teröristleri araçlarıyla sözde "öz yönetim" ilan edilen Sur ilçesine getirdikleri kaydedildi. Yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde bu vekiller hakkında, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılacak


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde, HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, Ziya Pir ve Feleknas Uca’nın PKK’lı teröristleri Sur ilçesine araçlarıyla taşıdıkları iddiasına yer verildi.

PKK/KCK yöneticilerinin talimatları doğrultusunda merkez Sur ilçesinde 15 Ağustos 2015’te sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin açıklamalar yapıldığı anımsatılan fezlekede, terör soruşturması kapsamında tutuklanan PKK’lı teröristin ifadesi de yer aldı. ^

‘Örgüt yöneticileriyle görüşüyorlardı’

Milletvekillerinin görüştükleri örgüt mensuplarının "yönetici" düzeyinde olduğunu savunan terörist, ifadesinde şunları kaydetti: "Kimlerin eylemde bulunmaları gerektiğine milletvekilleriyle istişarede bulunarak karar veriyorlardı. Örgüt mensupları sivil giyimli götürülüyor, milletvekillerinin araçları aranmadığından rahat götürüldüğünden bahsediliyordu. Pir ve Uca’nın birer kez, Demirel’in ise birkaç kez bu şekilde kırsala gelip örgüt mensuplarını Sur bölgesine götürdüklerine şahit oldum."

’Yaralı teröristi tedaviye götürdü’

Milletvekili Uca’nın, yaralı bir kadın örgüt mensubunu kırsaldan araçla alıp tedavi için götürdüğünü iddia eden terörist, "Bahsettiğim olaylar 2015 yılının temmuz, ağustos aylarında gerçekleşmiştir. Ben o tarihlerde Lice bölgesinde, "Şehit Kendal" diye adlandırdıkları bölgede faaliyet gösteriyordum." ifadelerini kullandı.

Anayasa’nın 83. maddesi doğrultusunda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Dokunulmazlıklar, 20 Mayıs 2016’dan önceki suçlar için kaldırılmış, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği sona erdirilen ve parti üyeliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu bazı HDP’liler tutuklanmıştı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN