Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Önlem almayan Amerikan polisi, yine PKK/PYD tarafını tuttu

Önlem almayan Amerikan polisi, yine PKK/PYD tarafını tuttu

Önlem almayan Amerikan polisi, yine PKK/PYD tarafını tuttu
Yayınlanma Tarihi: 15.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 25.07.2017 19:13

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında korumaları ve protestocular arasında çıkan olaylar nedeniyle iki kişinin tutuklandığı bildirildi


Olay, Erdoğan'ın geçen ayki ziyareti sırasında protestocular ve Türk güvenlik görevlilerinin karıştığı kavgada yaşanmıştı. ABD Türkiye'ye resmi şikayette bulunmuş ve Türk güvenlik görevlilerinin kavgaya karıştıklarını doğrulamıştı.

New York Times gazetesi de, 12 kadar Türk koruma görevlisi hakkında yapılacak resmi suçlamaların bugün açıklanabileceğini yazdı.

Washington polisi tarafından yapılan açıklamada Virginia'da yaşayan Sinan Narin ve New Jersey'den Eyüp Yıldırım adlı kişilerin darp ve saldırı tehdidi ile suçlandıkları belirtildi.

Erdoğan'ın geçen ay yaptığı Washington ziyareti sırasında Türk büyükelçiliği rezidansının önünde çıkan olaylarda 11 kişi yaralanırken, hiçbir tedbir almayan Washington polis müdürü olayı barışçı protestoculara yönelik "vahşi bir saldırı" olarak tanımlamıştı.

Türkiye Büyükelçiliği şiddet olaylarından, ABD ve Türkiye'nin terör örgütü saydığı PKK ile bağlantılı göstericileri suçladı. Elçilik, protestocuların Erdoğan'ı desteklemeye gelenleri provoke ettiğini ve grubun kendilerini savunmak için karşılık verdiklerin söylemişti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN