Arama

Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı

Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 20 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının öldüğünü, birinin ise yaralandığını ve saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Burkina Faso’da Türk restoranına saldırı
Yayınlanma Tarihi: 14.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.08.2017 13:29

Burkina Faso İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu, başkent Vagadugu'da bir Türk restoranını ve bir oteli hedef alan saldırganlara yönelik operasyonun sona erdiğini bildirdi.

Dandjinu, basına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Vameh Kurumah Caddesi'ndeki restorana gece saatlerinde silahlı saldırı düzenleyenleri etkisiz hale getirmek amacıyla yoğun çalıştığını ifade etti.

Saldırganlara yönelik operasyonun sona erdiğini kaydeden Dandjinu, güvenlik güçlerinin olay yerindeki inceleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.


OLAY TERÖR EYLEMİ

Saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını açıklayan Dandjinu, olayın terör eylemi olduğunu ancak saldırgan sayısının tam olarak bilinmediğini belirtmişti.

Dandjinu, 3 saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydetmişti.

Emniyet yetkilisi Guy Ye de 3 veya 4 silahlı saldırganın restorana motosikletlerle geldiğini, restorandakilere rastgele ateş ettiğini dile getirmişti.

Dışişleri Bakanlığı da saldırıda bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir vatandaşın yaralandığını açıklamıştı.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da meydana gelen terör saldırısında bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ve bir Türk vatandaşının ise yaralanması ardından, yaşanan olayı kınadıklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir" ifadeleri yer aldı.


RESTORAN 2009'DA KURULDU

Saldırıya uğrayan Aziz İstanbul adlı restoran, 2009 yılında kuruldu. O dönem AA'nın geçtiği habere göre İstanbullu işletmeci olduğu belirtilen Aziz Kaya, 2009'da ağabeyi Ali Kaya ile birlikte Burkina Faso'ya gelerek restoranı kurdu. Restoranda başta baklava olmak üzere dondurma, açma poğaçalar, İzmir köfte, döner, dürüm üretildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN