Arama

Başakşehir Fener'i eleyip tarih yazdı

Başakşehir Fener’i eleyip tarih yazdı
Yayınlanma Tarihi: 18.5.2017 00:23:00 Güncelleme Tarihi: 18.05.2017 00:24
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Başakşehir, Fenerbahçe’yi penaltı atışları sonunda yenerek finalde Konyaspor’un rakibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, Kadıköy’de Medipol Başakşehir’i konuk etti. Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan ilk maç 2-2 sona ermişti.

VOLKAN’IN HATASINDA EMRE’NİN GOLÜ GELDİ
Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Başakşehir, finalde Konyaspor’un rakibi olmak için karşı karşıya geldi. Kadıköy’deki zorlu mücadele tempolu başladı.

İki takımın da gol fırsatları yakaladığı ilk yarıyı Başakşehir 1-0 önde kapattı. Maçın 42. dakikasında Adebayor’un pasında ceza sahası dışında topla buluşan Emre Belözoğlu’nun şutunda ıslak zeminin azizliğine de uğrayan Volkan Demirel, meşin yuvarlağı ağlarında gördü.

Volkan’ın hatasında golü atan Fenerbahçe’nin eski kaptanı Emre Belözoğlu, golden sonra sevinmedi.

FENERBAHÇE SOW’LA BERABERLİĞİ YAKALADI
Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe daha baskılı başlarken, Başakşehir oyunu kendi yarı sahasında kabul etti.

Fenerbahçe’nin beraberlik golü 71. dakikada Sow’dan geldi. Lens’in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında düzgün bir vuruş yapan Sow, topu ağlara göndererek maça denge getirdi.

ÖNCE HOLMEN SONRA OZAN
1-1’in ardından oyunun kontrolünü ele alan Başakşehir maçın 86. dakikasında Holmen’in golüyle yeniden öne geçti.

Fenerbahçe’nin bu gole cevabı ise gecikmedi. 88. dakikada altı pasta topu önünde bulan Ozan Tufan skoru 2-2’ye getirdi. Bu golle maçın 90 dakikalık bölümü 2-2 sona erdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.

UZATMALARDA GOL OLMADI
İlk maçta olduğu gibi rövanş maçı da 2-2 sonuçlanınca maç uzatmalara gitti. Ancak 90 dakikasında 4 gole sahne olan maçın uzatma bölümünde gol sesi çıkmadı ve mücadelede penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILAR SONUNDA BAŞAKŞEHİR FİNALİST
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’yi penaltı atışları sonunda 10-9 mağlup eden Başakşehir finalde Konyaspor’un rakibi oldu.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN