Arama

TÜGVA 10 bin öğrenciye daha yuva olacak

2017’de 3 bin erkek öğrenciye yuva olan TÜGVA bu sene sayıyı 10 bine çıkaracak.

TÜGVA 10 bin öğrenciye daha yuva olacak
Yayınlanma Tarihi: 12.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.08.2017 12:04

İhtiyaç sahibi öğrencilere yurt bursu yardımı yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yeni akademik yılında yüzde 100'lük artışa ulaşacak. TÜGVA 2017'de 3 bin erkek öğrenciye yurt imkanı sağlarken yeni dönemde bu sayıyı 10 bine çıkaracak.

HUZURLU VE GÜVENLİ BİR GENÇLİK İÇİN

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, öğrencilerden yurt ihtiyacına yönelik sayısız mesaj aldıklarını ve Türkiye'nin birçok ilinde yurt hizmeti verilmesi adına gerekli çalışmaları hız kesmeden başlattıklarını belirtti. Emanet, "Gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanmış yurtlarımızda, idareci ve personelimizin desteğiyle öğrencilerimize huzurlu ve güvenli yaşam alanları sunma gayreti içindeyiz" dedi. Ayrıca Türkiye sıralamasında LYS'de dereceye giren öğrencilere yurt bursu imkânı sağladıklarını belirten Emanet, "Üniversite hayatı gençlerin gelecekleri adına son dönüm noktası olarak görülüyor. Ebeveynler için ne denli ehemmiyet arz ettiğini yeni kayıt dönemlerinde tekrardan şahit oluyoruz. Açıkçası biz öğrencilerimizin eğitim hayatları açısından şartlandırılmış hedeflere yönlendirilirken, onlar üzerinde baskı kurulmasını doğru bulmuyoruz. Gençlerimizin kendi potansiyellerini ve ilgi alanlarını keşfederek, doğru adımlar atması ve daima kişisel olarak gelişim içerisinde olmaları için motivasyonlarını arttıran seminerler ve faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.

SOSYAL HAYAT DESTEĞİ

Türkiye'nin 38 ilinde 59 yurt ile hizmet veren TÜGVA'da öğrencilerin sosyal hayatlarına da destek veriliyor. Öğrenci seçimi mülakatla yapılıyor öğrenciler kariyerlerinde isim yapmış, alanında duayen olmuş kişilerle buluşturuluyor. Öğrenciler için geziler düzenleniyor.

'SAMİMİ BİR ORTAMA SAHİP'

Serhat ÖNEL (İstanbul): TÜGVA yurdu samimi bir ortama sahip. İçinde bulunduğumuz süre boyunca öğrencileri okudukları bölüm adına yetiştirmeyi, sosyal becerilerini artırmayı ve çağdaş bir görüş benimsetmeyi kendilerine amaç edinmiş olduklarını kendi deneyimimle bizzat yaşadım. Bundan dolayı öğrenim yılı içinde birçok şehir ve kültürel gezi faaliyetleri, spor organizasyonları, alanında yetişmiş uzman kişilerden tecrübe paylaşımı ve bilinçlendirme çabaları ile daha birçok etkinlik yapıldı.

Hasan AY (Kayseri): 5 yıllık üniversite hayatımda gördüğüm en temiz ve en düzenli yurtlardan bir tanesi TÜGVA. Özel günlerde yapılan program ve faaliyetler, bizi bize anlatan yeri geldiğinde tarih, maneviyat kokan ve kendi özümüzü bize hatırlatan çok etkili ve önemli programlardı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN