Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • BAE karalama kampanyasına devam ediyor: Skandal "Türk askeri" yayını

BAE karalama kampanyasına devam ediyor: Skandal "Türk askeri" yayını

Birleşik Arap Emirliği kanalı Dubai TV, Türkiye'yi karalamak amacıyla yalan habere imza attı. Katar'da hükümet karşıtı gösteriler yapıldığını ve protestoculara Katarlı ve Türk birliklerin biber gazıyla müdahale ettiğini öne sürdükleri haberde, "Türk askerleri Katar'da sokağa çıkma yasağı ilan etti" denildi.

BAE karalama kampanyasına devam ediyor: Skandal Türk askeri yayını
Yayınlanma Tarihi: 23.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 23.08.2017 13:08

Birleşik Arap Emirliği (BAE) kanallarından Dubai TV'de yer alan bir haberde, Türk askerinin Katar'daki varlığından duyulan rahatsızlık, karalama kampanyasına dönüştürüldü. Al jazeera'nin haberine göre, kanal skandal bir habere imza atarak, ''Türk askerleri, Katar'da sokağa çıkma yasağı ilan etti'' şeklinde yalan haber yayınladı.

SKANDAL İDDİALAR

Dubai TV sunucusu Maryam Al Awadhi, Katarlı bazı muhalif kaynaklara dayandırdığı haberde, "Katar vatandaşlarının düzenlediği gösterilere, Doha'nın önemli cadde ve kavşaklarında Türk askerleri konuşlandırıldı" şeklinde ifadelere yer verildi. Doha'nın çeşitli yerlerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edildiğini ve Türk birliklerinin protestoculara göz yaşartıcı gaz attığı iddia edildi.

Katar hükümetinden yapılan açıklamada ise, haberin "sahte" olduğu bildirildi. Katar hükümetinin basın müdürü Saif Al Thani, Al Jazeera'ya verdiği demeçte, "Bu sadece Katar'a abluka uygulayan ülkelerin yarattığı sahte haberlerin en son örneğidir. Bu ülkeler, uluslararası topluluğu Katar'ı karalama kampanyalarıyla kandıramadıkları için çaresiz kaldılar. Şu anda kamuoyuna odaklanmaya devam ediyorlar, sahte haberler için milyonlar harcıyorlar" dedi.


TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDILAR

5 Haziran'da Katar'a karşı abluka kararı alan ülkeler arasından bulunan Birleşik Arap Emirlikleri, o günden bu yana Katar'a karşı çirkin bir politika sergilemeye başlamış ve her yolu kullanmıştı.

Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, komşu ülkeleri Katar aleyhinde bir blok kurmuşlardı. Üç ülke, Katar'ın "terörizm"i desteklediğini ve Katar'ın bunu reddettiğini iddia etmiş, Türkiye ise bu ablukaya karşı çıkarak Katar'ın yanında durmuştu.

Özellikle basın yoluyla karalama kampanyası yürüten BAE, Katar'a destek olduğu için Türkiye'yi de hedef aldı. BAE'nin Türk askerinden rahatsız olması ise, basit bir tesadüf değil; 15 Temmuz hain darbe girişiminin BAE bağlantıları olduğu daha önce de ortaya çıkmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN