Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Avustralya Parlamentosu’nda İslam karşıtı eylem

Avustralya Parlamentosu’nda İslam karşıtı eylem

Avustralya'nın ırkçı söylemleriyle bilinen "Tek Ulus Partisi" üyesi Pauline Hanson parlamento içine burka ile girerek İslam karşıtı tepki gösterdi.

Avustralya Parlamentosu’nda İslam karşıtı eylem
Yayınlanma Tarihi: 17.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.08.2017 16:29

Her geçen gün dünyada büyüyen faşist eylemlere bu sefer de İslamofobi'nin adresi Avustralya parlamentosu eklendi. Avustralyalı "Tek Ulus Partisi" üyesi Pauline Hanson meclise burka ile geldi.

BURKALI PROTESTO

Tek Ulus'lu Pauline Hanson, parlamentoya yanında getirdiği burka'yı mecliste giyerek parlamento salonuna girmek istedi. Önce görevliler girişine izin vermedi, daha sonra senato başkanı Parry'nin onayı ile oturum salonuna alındı.

KUMAŞ PARÇASINI ATMAKTAN MEMNUNUM

Salonda Hanson'n bu şekilde girmesi üzerine bunun ne kadar güvenli olduğu konusu tartışıldı. Bunun üzerine senato Başkanı, "dışarıda bayan Hanson'un kimlik kontrolü yapıldı onun olduğundan eminiz, bu konu bir güvenlik problemi teşkil etmiyor. Ayrıca meclisimizdeki temsilcilerimiz için kıyafet zorunluluğu da getirmeyeceğim" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Hanson Burkasını çıkartarak "Bu kumaş parçasını üzerimden atmaktan oldukça memnunum. Burası için uygun bir kıyafet olmadığı gibi zaten Burka bu meclise ait değildir."

BURKAYI YASAKLA

Hanson Burka'sını çıkartmasının hemen ardından ırkçı tavırlarını devam ettirdi. Burka'nın ve islam'ın ne kadar zararlı olduğuna değinen Tek Parti'li, senato başkanına da "Bu ülkenin değerlerini savunabilmek ve koruyabilmek adına, bu ülke toprakları üzerinde burka'nın yasaklanması için çalışmaya söz veriyor musun?" sorusunu sordu. Bunun üzerine Senato Başkanı Perry, "hayır" cevabını vererek ırkçı eyleme destek olmadı.

BİR IRKÇI AVUSTRALYA'LI: PAULINE HANSON

Irkçı ve İslamofobik eyleminin mimarı Pauline Hanson bu girişimleri onun ilk vukuatı değil. Daha önce de sokaklarda "islamı yasaklayın, İslam'ın bu topraklarda yeri yok" eylemleri gerçekleştiren Hanson, seçimlere "daha fazla yok" sloganı ile Tek Ulus partisinden girmiş, islamın, camilerin, helal gıdanın ve Müslüman mültecilerin ülkelerinde daha fazla yer edinemeyeceği bir manifesto yayınlamıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN