Arama

ARGE merkezlerinin sanayiye ilgisi artacak

ARGE merkezlerinin sanayiye ilgisi artacak
Yayınlanma Tarihi: 14.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 23:39
Savunma Sanayii Müsteşarlığınca "İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması" düzenlendi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tüm katılımcılara açık "İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması" düzenledi. Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik ya da askeri alanda operasyonel kabiliyetlerin artırılmasına, hata payının düşürülmesine, muhtemel personel zayiatının minimuma indirilmesine katkı sağlayacak insansız sistemlerin tasarlanması amacıyla ROBOİK isimli yarışma organize edildi.

İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması tüm katılımcılara açık tutuldu. Yarışma, "üç boyutlu model tasarım" ve serbest çizim" olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Üç boyutlu model tasarım kategorisinde birinci olana 100 bin lira, serbest çizim kategorisinde ilk sırayı alana ise 30 bin lira ödül verilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Eylül 2017 olarak belirlendi.

Açıklamada, yarışmanın geniş katılımın sağlandığı bir sanayi için arayüz görevi üstleneceği belirtildi. Araştırmacı-sanayici-kullanıcı üçlüsünün etkileşimiyle gerçekleştirileceği ifade edilen yarışmayla üniversitelerin Ar-Ge merkezlerinin savunma sanayisine ilgilerinin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Yarışmanın insansız hava, su altı ve su üstü araçlarıyla ilgili formatlarının da yıl içinde duyurulacağı ve 2018 yılında gerçekleştirileceği ifade edildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN