Arama

Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamit ve Dönemi

İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde, 18 Nisan Çarşamba günü “Vefatının 100. yılında Sultan Abdülhamit ve Dönemi” konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamit ve Dönemi
Yayınlanma Tarihi: 14.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.04.2018 18:02

​​​Panelde Sultan'ın hayatı, halifeliği, Panislamizm düşüncesi, Filistin meselesi ve ölümünden sonraki dönem gibi hala tartışılan birçok konu, alanında uzman akademisyenler tarafından ele alınacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından Sultan Abdülhamit'in vefatının 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek panelde, Sultan Abdülhamit ve dönemine dair birçok bilgi, tarihçilerin yorumlarıyla dinleyicilere aktarılacak. 18 Nisan Çarşamba günü Dragos Kampüsü'nde saat 14.00'de başlayacak olan panelin oturum başkanlığını, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Akarlı yürütecek.

Panelde, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara "Halife ve Sultan" başlığı altında dönemi, din siyaset ilişkisi ekseninde ele alacak. Orta Doğu üzerine çalışmaları ile tanınan aynı bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya "Panislamizm ve Cemaleddin Afgani" ile ilgili bilgi ve değerlendirmelerini aktaracak. Abdülhamit döneminin en tartışılan konularından birisi olan "Filistin Meselesi ve Siyonizm" ise İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tufan Buzpınar tarafından anlatılacak. Biyografi ve Sultan Abdülhamit dönemine ait çalışmaları ile bilinen Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Kırmızı ise panelde, "Hakikiyet ile Hamaset Arasında Abdülhamid'in Ölümünden Sonraki Hayatı" üzerine bir konuşma yapacak.

DÜZENLEYEN:

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü

OTURUM BAŞKANI:

Prof. Dr. Engin D. Akarlı

KONUŞMACILAR:

Prof. Dr. İsmail Kara, Halife ve Sultan

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Panislamizm ve Cemaleddin Afgani

Prof. Dr. Tufan Buzpınar, Filistin Meselesi ve Siyonizm

Prof. Dr. Abdulhamit Kırmızı, Hakikiyet ile Hamaset Arasında Abdülhamit'in Ölümünden Sonraki Hayatı

Tarih: 18.04.2018

Saat: 14:00

YER : AB4-4301

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN