Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • AK Parti’den MHP'ye içtüzük çağrısı: BİRLİKTE İNŞA EDELİM

AK Parti’den MHP'ye içtüzük çağrısı: BİRLİKTE İNŞA EDELİM

AK Parti’den MHP’ye içtüzük çağrısı: BİRLİKTE İNŞA EDELİM
Yayınlanma Tarihi: 10.6.2017 20:37:00
 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM İçtüzüğü değişikliğine yönelik grup başkanvekilleriyle bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Ak Parti’den MHP’ye işbirliği çağrısı geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu’nun uzlaşmaz tavrının sürdüğünü belirterek "Nasıl anayasayı MHP ile birlikte inşa etmişsek, İçtüzüğü de birlikte inşa edebiliriz. MHP’nin de bu konuda makul, olumlu yaklaşım sergileyeceğine inanıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM İçtüzüğü’nde yapılması planlanan değişiklikler için MHP’ye çağrıda bulunarak, "Nasıl anayasayı MHP ile birlikte inşa etmişsek, İçtüzüğü de birlikte inşa edebiliriz. MHP’nin de bu konuda makul, olumlu yaklaşım sergileyeceğine inanıyoruz. " dedi.

Elitaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, TBMM İçtüzüğü değişikliğine yönelik grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıya ilişkin soruları yanıtladı.

Meclis Başkanı Kahraman’ın, İçtüzükle ilgili çok samimi ve güzel bir girişimde bulunarak, siyasi parti grup başkanlarını toplantıya çağırdığını anımsatan Elitaş, "Gönül isterdi ki grup başkanları, Sayın Kahraman’ın başkanlığındaki toplantıda fikirlerini beyan etsin. O çerçevede grup başkanvekillerine talimat vermeleri uygun olurdu." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bu toplantıya gelmeyeceğini nazik dille ifade ettiğini belirten Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise nezaket sınırlarını aşan, hafif, basit bir dille AK Parti Grup Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım’ı hedef alan bir cevap yazısı gönderdiğini söyledi. Elitaş, bunun, Kılıçdaroğlu’nun uzlaşmaz tavrının en belirgin özelliklerinden biri olduğunu savunarak, CHP’nin, ilanihaye uzlaşmaz tavrının devam edeceğinin anlaşıldığını söyledi.

Milletvekillinin kürsü masumiyetinin esas olduğunu ancak hiçbir zaman milletvekilinin, teröre, teröriste destek, ülke düşmanlarına yardım etme hakkının bulunmadığını vurgulayan Elitaş, HDP ile de İçtüzük konusunda bir araya gelmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

 
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN