Arama

Filistin halkının kalbindeki sembol: Mavi Marmara

Filistin halkının kalbindeki sembol: Mavi Marmara
Yayınlanma Tarihi: 31.5.2017 16:52:00

İsrail’in uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine saldırarak yaptığı katliamın 7’nci yılı dolayısıyla Gazze’de anma etkinliği düzenlendi.


Gazze Limanı’nda düzenlenen etkinlikte Filistinli gençler, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Mavi Marmara şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı. Gazze’de açılan Türk Osmanlı Kültür Merkezi’nde eğitim gören Filistinli çocuklar da 7 yıl önce yaşananları canlandırdı.

Abluka altındaki Gazze’de durumun kötüleştiğine dikkati çeken İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, Arap ve İslam ülkelerine Gazze’ye yardım etmeleri, sorumluluk almaları ve İsrail’in Yahudileştirme politikasına maruz kalan Mescid-i Aksa davasını üstlenmeleri çağrısında bulundu.

Gazze’deki Dışişleri Bakan Vekili Gazi Hamad da Mavi Marmara olayının Filistin davası ve Filistin halkının çektiği sıkıntıların özgür dünyanın zihnine kazındığının kanıtı olduğunu söyledi. Hamad, "Mavi Marmara, Filistin halkının kalbinde, dünya halklarının Filistin davasının yanında olduğu umudu veren tarihi bir sembol olarak kalacaktır." diye konuştu.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN