Arama

Gazze'de Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze’de Filistinli tutuklulara destek gösterisi
Yayınlanma Tarihi: 5.6.2017 13:56:00

Kızılhaç binası önünde bir araya gelen Filistinli göstericiler, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması ve şartlarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumdan İsrail’e yaptırım uygulamasını istedi


İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla Gazze Şeridi’nde gösteri düzenlendi.

Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca gösterici, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması, tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumdan İsrail’e yaptırım uygulamasını istedi. Tutukluların fotoğraflarını taşıyan göstericiler taleplerini içeren pankartlar taşıdı.

Tutuklu Filistinlilerden Bahaddin el-Kassas’ın annesi Zehra el-Kassas, "Buraya İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara olan desteğimizi vurgulamak ve onların hapishane yönetimine karşı kazandığı zaferden duyduğumuz sevinci ifade etmek için geldik." dedi.

Kassas, oğluna 23 yıl hapis cezası verildiğini belirterek, "Oğlum İsrail hapishanelerinde 16 yıl geçirdi. Esirlerimiz hapishanelerde kalırken, çok zor bir ramazan yaşıyoruz." diye konuştu.

Arap ve Avrupa devletlerine Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çağrıda bulunan anne Kassas, "Esirlerimiz gençliklerinin en güzel yıllarını hapishanelerde geçiriyor. Oğlum hapishanedeyken babası bir veda bile edemeden vefat etti." ifadelerini kullandı. (A.A. GAZZE)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN