Arama

Prof. Dr. Sefa Saygılı
Haziran 25, 2018
Seçim sonuçlarını nasıl yorumlamalı?

Ülkemiz kritik bir seçimi daha geride bıraktı. Sonuçlar ortada. Sayın Cumhurbaşkanımız yine tartışmasız bir şekilde dünya lideri olduğunu gösterdi ve çok şükür 5 yıl daha başımızda olacak, ufkuyla ve hizmetleriyle, dev projeleriyle gayretlerine devam edecek.

Genel olarak seçim sonuçlarını değerlendirdiğimde şunları söyleyebiliriz:

*Seçime katılım oranları rekor seviyede idi. Ülkemiz demokrasisi adına memnuniyet verici bir durum bu: Demek ki insanlarımız demokrasiye sahip çıkıyor ve oylarıyla ülke yönetimine katkıda bulunuyor.

*Yine seçimlerin barış ve dostluk içinde geçmesi, seçim sonuçlarına gölge düşürecek en ufak bir problemin olmayışı, adeta şenlik ve bayram gibi algılanması, insanlarımızın kol kola sandığa koşmaları halkımızın olgunluğuna ve demokrasiye yakıştığına delalettir.

*Seçimlerin gayet şeffaf ve denetime açık bir şekilde yapılması, hile veya şüpheli bir durumun vuku bulmayışı, en aykırı seslerin bile 'Seçimler dürüst ve yanlışsız yapıldı' demek zorunda kalmaları Türkiye adına iftihar edilecek tablodur.

*Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı oy, yapılan hizmetlerin değerinin bilindiğini ve dev projelerin göz önüne alındığını yani seçmenlerin sağduyulu yaklaşımına delildir.

*Türkiye düşmanı ve şer güçlerin tüm gayretlerine rağmen AK Parti'nin büyük farkla ilk sırada gelişi ve Cumhur İttifakı'nın meclis çoğunluğunu sağlaması, Millet İttifakı'na oldukça fark atması milletimizin basiretini göstermektedir.

*AK Parti'nin 300 milletvekilinin altında kalışı ise iktidarda yapılan hatalar ve aday sıralamasındaki yanlışlar için bir uyarı gibi algılanmalı, bu konuda daha titiz davranılmalıdır.

*Bir başka mesaj: AK Parti sanki yeni iktidara gelmiş gibi çalışmalı, eski hatalardan uzak durmalı, metal yorgunluğuna yer olmamalı.

*MHP'ye mesaj: Körü körüne her şeye karşı çıkmak yerine ülke çıkarlarını korumada hükümetten ve devletten yana olmanın, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin arkasında olmanın ödülünü milletimiz verdiği destekle gösterdi.

*FETÖ tüm güçleriyle AK Parti'yi zayıflatmak için saldırmış, ancak istediği sonucu elde edememiştir. Bu sonuç FETÖ ve destekçilerine şiddetli bir tokattır. "Artık ülkemizden elini çek, şer güçlerin oyuncağı olma" mesajıdır. "Bittin FETÖ, senin bu ülkede yerin yok ve olamaz" mesajıdır. Tabi anlayana, anlayabileceklerini pek sanmıyorum ama…

*CHP'ye mesaj: Muhalefetteyken oyu düştü. Bu ilginç sonuç gösteriyor ki seçmenler CHP'ye "Muhalefet böyle yapılmamalı, önce Türkiye demen gerekir. PKK'ya ve FETÖ'ye arka çıkan hareketlerden uzak durman şart" dedi.

*Saadet Partisi'ne mesaj: "Yanlış yerdesin ve CHP ile ittifakın hatadır."

*Son olarak İyi Parti'ye seçim sonuçlarının verdiği mesaj: "Suni ve tepkiye dayanan partisin. MHP'nin yerini tutamazsın. Partini kapat ve dağıt. İyi Parti'nin ülke siyasetinde gelecekte yeri yok."

2018 seçimleri ülkemiz ve tüm dünya mazlumları için tekrar hayırlı uğurlu olsun.

Prof. Dr. Sefa Saygılı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN