Arama

  • 25°C
Eve Dönemezsin romanından alıntılar

"Eve Dönemezsin" romanından alıntılar

Ev yalnızca betondan, ahşaptan ya da kerpiçten ibaret değildir. Evi, ev yapan ailedir. Yuvayı da yuva kılan, evin içindeki ailenin sıcaklığıdır. Yazar Selahattin Yusuf ise "Eve Dönemezsin" romanında insana, "ev nedir?" sualiyle yaşantımızı sorgulatıyor. İşte, bu değerli eserden sizler için birbirinden anlamlı alıntılar derledik.

Natsume Soseki’nin Ardından kitabından alıntılar

Natsume Soseki'nin Ardından kitabından alıntılar

Meiji Restarosyanu, Japon tarihinin ve edebiyatının gelişiminde çok önemli bir kırılmadır. Bu tarihten itibaren hem Japon İmparatorluğu hem de Japon edebiyatı yüzünü tamamen Batı'ya döner. Bu dönemin akislerini ise en çarpıcı şekilde eserlerine konu edinen yazar Natsume Soseki'dir. Yaklaşık iki yıl kadar İngiltere'de de bulunan Soseki, kitaplarında Japon toplumun değişimini ve gelenekle olan bağını irdeler. Natsume Soseki'nin "Ardından" adlı kitabından alıntıları bir araya getirdik.

Geleceğin meslekleri

Geleceğin meslekleri

Dijital çağ olarak nitelendirilen günümüzde teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Bu değişim eğitim, sağlık, ticaret ve iş olmak üzere pek çok alanı da dönüştürmektedir. Yıllardır var olan mesleklerin bazıları yok olmakta, bazıları dönüşüm geçirmekte, bazıları ise yeni bir iş alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için teknolojinin açtığı yolda ilerleyen geleceğin mesleklerini araştırdık.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN