Arama

  • 25°C
Uygur Türklerinin yaşadığı zorlukları anlatan roman

Uygur Türklerinin yaşadığı zorlukları anlatan roman

Uygur Türkleri yüzyıllardır bir varoluş mücadelesi veriyor. Kardeşlerimiz, tüm zorluklara ve güçlüklere rağmen özlerini koruma ve gelecek nesillere kültürlerini aktarma gayreti içinde. Bunun içinde çok sevdikleri vatanlarından ayrılmak durumunda kalıyorlar. "Yolda Kalanlar" romanı ise Uygur kardeşlerimizin göç dramını konu alan bir eser. İşte, bu değerli kitaptan sizler için alıntılar derledik.

Gassan Kanafani’nin dilinden Filistin’in Çocukları

Gassan Kanafani'nin dilinden Filistin'in Çocukları

Direniş sadece tek bir şekilde olmaz. Bunun en güzel kanıtlarından birisi Filistinli yazar Gassan Kanafani. Kalemiyle Filistin direnişini dünyaya duyuran, her satırıyla işgalcileri vuran Kanafani, 36 yaşındayken MOSSAD saldırısında acımasızca öldürülür. Kanafani'nin geride bıraktığı metinleri ve yaşantısı Filistin direnişi için büyük bir örnek olur. Sizler için Gassan Kanafani'nin "Filistin'in Çocukları" kitabından altı çizilmesi gereken alıntılar derledik.

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

- Türk savunma sanayisi bünyesinde havan, obüs gibi silah sistemlerinin istenen noktaya atış yapabilmesine katkı sağlayan bir milyem ölçer geliştirilerek patent ile tescillendi - Yerli milyem ölçer, 1940-1950'li yıllarda oluşturan ABD tasarımı çözüme göre kullanım kolaylığı, yüksek hassasiyet gibi bir dizi avantaja sahip bulunuyor

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN