Arama

  • 25°C
Edebiyatımızda Ramazan Bayramı

Edebiyatımızda Ramazan Bayramı

İslam alemi için büyük bir önem taşıyan Ramazan Bayramı, uzakları yakın ederek hasreti vuslata çeviren, huzur ve neşenin günüdür. Birçok geleneğin icra edildiği Ramazan Bayramı, özellikle Osmanlı döneminde özel merasimler düzenlenerek kutlanırdı. Bu huzur mevsimi, Nedim'den Bahti'ye Divan şairlerinin yazdığı "ıydiyye" adı verilen bayram şiirleri ile edebiyatımızda yer aldı.

Cahit Zarifoğlu’nun kaleminden 30 alıntı

Cahit Zarifoğlu'nun kaleminden 30 alıntı

Cahit Zarifoğlu, "Yedi Güzel Adam" şiiriyle hafızalarda ve gönüllerde derin izler bırakan bir şair ve yazardır. Hem şiirinin kendisine özgü derinliği ve edebiyatımızdaki öncü rolü, hem de çocuk edebiyatına getirdiği benzersiz ve sıra dışı bakış açısıyla dikkat çekmiştir. Onun rehberliğinde yetişen birçok edebiyat tutkunu ve genç yazarın yolunu aydınlatması da önemlidir. Zarifoğlu, İslami konularla ilgili bilgi ve bilinci artırmaya yönelik çalışmalarıyla da bilinir ve bu alanlarda önemli bir boşluğu doldurmuştur. Onun eserleri, 30 yıl sonra bile tazeliğini koruyarak genç kuşakların ilgisini çekmeye devam etmektedir. Sizler için Zarifoğlu'nun kaleminden etkileyici 30 alıntıyı bir araya getirdik...

El sıkışmak neyin ifadesidir?

El sıkışmak neyin ifadesidir?

El sıkışma, günlük yaşantıda yaygın olarak kullanılan basit bir jest olsa da köklü bir tarihi ve kültürel önemi olan evrensel bir selamlaşma biçimidir. El sıkışmak, bir selamlama yöntemi olduğu kadar kişilerin psikolojik süreçlerinin de dahil olması nedeniyle pek çok ifadeyi içinde barındırır. El sıkışmanın tarihi kökenleri, kültürel anlamlarını sizler için hazırladık.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN