Arama

Gerçek bilgi ve doğru yorumun adresi 'VAV TV' yayına başladı

Medya ve diğer sektörlerde, teknoloji ve inovasyonu kullanarak, başarılı projelere imza atan Turkuvaz Medya fikir, edebiyat, tarih ve kültür duraklarına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor. İslam kültür ve medeniyetinin anlatılıp; ilim, fikir ve düşünce hayatına dair konuların işleneceği VAV TV "Gerçek Bilgi Doğru Yorum" sloganıyla yayın hayatına başladı. Düşündüren, hatırlatan, paylaşan, iyiliğin peşinde olan VAV TV'yi, Fikriyat üzerinden "https://www.fikriyat.com/vavtv/canli-yayin" adresinden, frekans ayarlarından ve tüm sosyal mecralardan ulaşarak izleyebilirsiniz.

Gerçek bilgi ve doğru yorumun adresi ’VAV TV’ yayına başladı
Yayınlanma Tarihi: 8.4.2021 19:16:08 Güncelleme Tarihi: 20.04.2021 17:57

📢FARKLI PROGRAM ZENGİN İÇERİK

📺 İnançlarımızla ve değerlerimizle örtüşen bir yayın politikası izlemeyi hedefleyen VAV TV'nin temel referansı Kur'an-ı Kerim olacak. Deneyimli ekibi ve çeşitli programlarıyla izleyicisiyle buluşan VAV TV; 24 saat yayın yapacak ve Kur'an, dini sohbet, fikir, kültür-sanat, belgesel gibi birbirinden farklı özgün programları ekranlara taşıyacak.

VAV TV NASIL İZLENECEK?

📺 Hakikat yolunda, gerçek bilgi ve doğru yorumun tek adresi olma bilinciyle yola çıkan VAV TV yarın yayın hayatına merhaba dedi. Dinimizin, medeniyetimizin ve coğrafyamızın değerlerini muhabbetle anlatan, geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran; kolaylaştıran, düşündüren, hatırlatan, paylaşan, iyiliğin peşinde olan VAV TV'ye, Fikriyat.com üzerinden https://www.fikriyat.com/vavtv/canli-yayin adresinden ve sosyal mecralardan ulaşarak izleyebilirsiniz.

📺 "Gerçek Bilgi Doğru Yorum" sloganıyla yayın hayatına başlayacak olan VAV TV'yi aşağıdaki frekans ve kanal ayarlarından da izleyebilirsiniz.

MEDENİYETİMİZİN ZENGİNLİĞİNİ ANLATACAK

VAV TV Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, kanal içeriği ve programlar hakkında şu bilgileri verdi:

Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan da bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar bütün birikimlerimizi şahsiyet ve eserleriyle anlatmaya çalışacağız. Bir Anadolu medeniyetinin televizyonu olacak. Anadolu, doğu ve batı medeniyetleri arasında sıkışmış bir yerde değildir. Anadolu bu iki medeniyeti de reddetmeyen bizzat bu iki medeniyet arasında merkez konumdadır.

Yayınlarımızda hiçbir şekilde siyasi içerikler olmayacak. Kültür mirasımızın yeniden ihya ve inşasını önceleyen içerikler olacak. VAV TV'nin stüdyosuna Ayasofya konseptini uyarladık, muhteşem oldu, stüdyomuz için uygulanan sanatsal perspektif, barko sistemi ve ışık düzeni dünyada ilk. 24 saat yayın yapan canlı ve dinamik bir kanal olacak. İlk yayınımız yarın saat 06.00 itibariyle başlayacak. Her gün 2 saat boyunca ülkemizin altın sesleri olarak gördüğümüz hocalarımız tarafından mukabele okunacak. Dinimizi, Kur'an-ı Kerim'i ve Sevgili Peygamberimizi, peygamberlerimizi, sahabeyi en açıklayıcı şekilde anlatacağız. Yayınlarımızda ehlisünnet bakış açısı merkez olacak.

Soru-cevap şeklinde izleyicilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini giderecekleri programlarımız olacak. Tarihe yolculuk yapacağız. Programlarımızda konularında ve dallarında uzman hocalarımız olacak. Tarih başta olmak üzere; edebiyat, düşünce. sanat tarihi, psikoloji, sosyoloji, sağlık, musiki, sanat ve hat sanatı programlarımız olacak. İslam ve Türk medeniyetinin bütün birikimlerini halkımıza anlatacağız.

Dinimizi ve kültürümüzü, tarihimizin değerlerini ve şahsiyetlerini, mimarisini, edebiyatını, en duru haliyle aktaracağız. Herkese hitap edeceğiz. Türkiye'deki bütün cemiyetlere, sosyal dokulara hitap edeceğiz.

VAV TV herkesin buluşma noktası olacak. VAV Radyo ve VAV TV Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Sayın Serhat Albayrak'ın çok istediği ve kıymet verdiği bir projedir. Bize liderlik etmesi ve desteğiyle VAV TV, hem grubumuza hem de televizyon yayıncılığına yeni bir soluk getirecektir. uzun ve ince bir yola çıkıyoruz, Allah ahir ve akıbetimizi hayır eylesin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirsin inşallah."

VAV TV moderatörü Hikmet Öztürk görüşlerini şöyle ifade etti:

"Güzel dinimizi anlatacak bir kanal olarak kuruyoruz. Referansımız ise Kur'an-ı Kerim ve sünnet. Bazen Kudüs'te canlı yayın yapıp Kudüs'ü anlatacağız bazen Endülüs'e gideceğiz bazen de İtalya'da bir Türk köyünü anlatacağız. Ayrıştırmayacağız, insanlara müjdeleyeceğiz."

VAV TV Görsel Müdürü Murat Aktaş, içerikler hakkında şöyle dedi:

"Stüdyomuz 500 metrekare, son teknoloji ile donatılmış 4K yayıncılık olacak. Çok çeşitlilik var. 33-34 tane içyapım program var. Belgeseller, filmler, çizgi filmler olacak. Çok versiyonlu bir stüdyomuz olacak. Dış çekimlerimiz olacak."

VAV TV Yayın Müdürü Mecit Oyar, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Kanalımız insanı inşa eden bir medeniyet projesidir. Kalbi selim, aklıselim, zevki selim kültürümüzü yansıtmak istiyoruz değerli hocalarımızla birlikte. Güzel bir yolculuğa çıktık. İnşallah ülkemizin milletimizin değerli birikimleriyle ekranlara yansıtırız bu birikimleri."

VAV TV'nin ekran yüzlerinden olan Fikriyat yazarı Ekrem Demirli de görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Yapacağımız programlarla Anadolu'nun entelektüel birikimimizi ortaya koyacağız. Müspet bir dille medeniyetimizin yüksek ahlakını ve insan sevgisini insan hikâyeleri ile anlatacağız. Hangi konu olursa olsun gerçek bilgi ve doğru yorum peşinde olacağız."

Tasarımcı Ersin Tunçay ise kanalın tasarımı hakkında şöyle konuştu:

"Tasarıma başlarken Ayasofya'yı ancak simgesel anlamlarda taklit etmeliyiz diye düşündük. Her bir revağı sadece ışık kutusu ile tanımladık. Ardından orta kubbeyi aslına uygun ama genel tanımlamaları yine ışık ile yaptık. Her sene mutlaka ziyaret ettiğim Ayasofya'nın en akılda kalan özelliği hat levhalarıdır. Onları çok değiştirmeden kullandık."

EKRANDA KİMLER OLACAK?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Ekrem Demirli, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Recep Şentürk, Prof. Dr. İsmail Güleç, Prof. Dr. Kerim Buladı, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Necdet Subaşı, Prof. Dr. Zekeriya Güler, Prof. Dr. Ali Rıza Temel, Prof. Dr. Hüseyin Kayapınar, Dr. Kamil Yaşaroğlu, Prof. Dr. Vehbi Baysan ve Mesut Uçakan.

📍 VAV TV FREKANS VE KANAL BİLGİLERİ

VAV TV izlemek için tıklayın...

Digiturk: Kanal 67
D-Smart:
Kanal 55
Tivibu:
Kanal 56
TV+:
Kanal 43
Kablo TV:
Kanal 45
Vodafone TV:
Kanal 65

Uydu: Türksat 4A
Frekans: 11999 MHz
Polarizasyon: Dikey (Vertical)
Sembol Oranı (Symbol Rate): 11.666 Mbaud
FEC : 3/4

VAV TV'yi aşağıdaki sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz;

👉 TWITTER

👉 INSTAGRAM

👉 FACEBOOK

📼 24 SAAT KUR'AN-I KERİM DİNLEMENİN ADRESİ: VAV RADYO

Fikir dünyanızı genişletmek, yeni bilgiler edinmek, 24 saat Kur'an-ı Kerim, Hadis-i Şerif ve dua dinlemek istiyorsanız Vav Radyo size yeter...

Türkiye'nin alanında otorite isimleri, bilgi, birikim, yetenek ve sesiyle gönüllerde taht kuran şahsiyetleri, İslam düşünce ve hayatına dair içerikleri ile 24 saat Kur'an-ı Kerim dinleme fırsatı sunan Vav Radyo'da, günün her saatinde maneviyatınıza hitap eden programlar bulabilirsiniz.

Vav Radyo'yu aşağıdaki sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz;

👉 TWITTER

👉 INSTAGRAM

👉 FACEBOOK

👉YOUTUBE

📚 FİKİR DÜNYANIZA "ÖZGÜN İÇERİKLER ÜRETEN" MECRA: FİKRİYAT.COM

Türkiye'nin en önemli otoritesi olan yazarları, İslam düşünce ve hayatına dair referans içerikleri, Kur'an-ı Kerim'i mealiyle birlikte okuma ve dinleme fırsatı sunan Fikriyat.com, sosyal medyada da sizlerle.

Yayın hayatına Mayıs 2017'de başlayan Fikriyat.com, fikir, düşünce, kültür sanat, edebiyat, akademi, sinema, ilahiyat, gündem, İslam gibi farklı kategorileriyle dijital medyaya yeni bir soluk getiren internet sitesidir.

İslam'a dair hayata dokunan en doğru ve güvenilir ilmihal bilgileri, fikir hayatına yön veren yazı, özel dosya ve videolarıyla dijital medyada ayrıcalıklı bir yer edinen fikir ve düşüncenin referans sitesi Fikriyat.com, Osmanlıca dersleri gibi medeniyetimize dair eğitici ve öğretici yayınlarıyla, okurlarına zenginlik katan ayrıcalıklar sunuyor.

Fikriyat.com'un dijital yenilikleri içerisinde daha birçok içeriği de severek takip edebilirsiniz. Hem geçmişe hem de geleceğe dair bilgilerin kaynağı Kur'an'ı Kerim'den istifade edebilir; podcast kayıtlarıyla İslam'dan fıkha, edebiyata, tarihe dair bilgiler içeren programları dinleyebilir ve güncel olayların tarihte yer alan örnekleriyle, edebiyattan sanata dair birçok içeriği de takip edebilirsiniz.

Dijital medyanın tüm mecralarında yer alan Fikriyat.com sosyal medyada da aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Fikriyat'ı aşağıdaki sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz;

👉 INSTAGRAM

👉 FACEBOOK

👉 Fikriyat.com mobil uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

TÜM ÇALIŞMALAR YOUTUBE KANALIMIZDA!

Fikriyat.com sitesinde ve mobil uygulamasında yer alan tüm video içeriklerini eş zamanlı olarak da youtube kanalımız üzerinden izleyebilirsiniz.

YOUTUBE 👉 Fikriyat

Görüş ve önerileriniz için bizlere ulaşabileceğiniz e-posta adresimiz: fikriyat@fikriyat.com.tr

👉 Sıkça Sorulan Sorular

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN