Arama

Teröre anında gereken karşılık verilecek

Teröre anında gereken karşılık verilecek
Yayınlanma Tarihi: 6.6.2017 14:46:00 Güncelleme Tarihi: 07.06.2017 23:29

AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonu ile ilgili olarak "Rakka ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye’nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir" dedi


Yıldırım, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, her zaman terörü en şiddetli şekilde amasız, fakatsız lanetlediklerini hatırlatarak şöyle konuştu: "Biz bu acıyı bütün ülkelerden daha fazla biliriz. Eylemi yapanların kimliğine bakarak bu işlerden Müslümanları sorumlu tutma gayretleri maksatlıdır. Daha önce defalarca ifade ettik. Terörün dini, milliyeti olmaz. Terörist teröristtir, alçaktır, zalimdir. Terör hepimizin bütün insanlığın ortak düşmanıdır. Hep birlikte teröre karşı ortak bir mücadele başarı için vazgeçilmezdir. Batılı ülkelerde giderek yaygınlaşan İslam düşmanlığı ve ırkçı yaklaşımlar maalesef teröre uygun zemin hazırlıyor. Toplumların, devletlerin her türlü ırkçı, ayrımcı eğilimlerden özellikle kaçınması gerekiyor."

Türkiye olarak Cerablus’ta, Rai’de, El Bab’ta yürütülen mücadelenin bölgenin istikrarı ve barışı için ne kadar isabetli olduğunun görüldüğünü anlatan Yıldırım, "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka’da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak, gereken cevabı anında veririz." diye konuştu.

"Hesap uzmanısın sen"

Türkiye’de 27,5 milyon çalışanın bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: "Açıklanan işsizlik oranı ne? Yüzde 12,6. Yani çalışan nüfusun yüzde 12,6’sı. Çarptığınız zaman ne ediyor? Yaklaşık 3,5 milyon. Kılıçdaroğlu ne diyor? 7 milyon. Hadi yüzde 10 fazlayı anladık da yüzde 100 sapma olur mu kardeşim? Hesap uzmanısın sen. Geçmişte bu hesaplarını denetlediğin firmaların neden battığını iyi anlıyoruz.”

Binali Yıldırım, "Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve onlarla uzlaşma, ortak nokta bulma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil." diye konuştu.

İş lafla değil, icraatla olur

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarı döneminde, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı, Türkiye zeytin üretiminde dünya ikincisi oldu. Zeytinciliğe önem vermek lafla değil, icraatlarla ortaya çıkıyor." dedi. Yıldırım, muhalefet partisinin derdinin "üzüm yemek değil bağcıyı dövmek", AK Parti’nin derdinin ise ülkenin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade etti.

"Hesabını verecekler"

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişimine katılanların davalarının başladığını hatırlattı ve "AK Parti olarak şahsım da dahil olmak üzere bu davalara müdahiliz. Duruşmalarda sanıklar bir tiyatro sergiliyor. Sanki onların dünyadan haberi yokmuş, bu darbeyi başka bir ülkeden gelip yapmış gitmişler ya da yapmaya çalışmışlar. Ne yaparsa yapsınlar hangi yalana başvururlarsa vursunlar o uçakları alıp Gazi Meclisin üzerine bomba yağdıranlar, Gölbaşı Özel Harekatta 53 polisimizi şehit edenler, Türksat’ı basıp oradaki kardeşlerimizi şehit edenler, Genelkurmaydaki vatandaşlarımızın üzerlerine mermi yağdıranlar, Şehitler Köprüsü’nde insanları gözünü kırpmadan öldürünler... 249 şehidimizi verdiğimiz ve 2 bin 194 gazimizin olduğu bu alçak girişimi gizleyemeyecekler. Mutlaka ama mutlaka hesabını verecekler."
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN