Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Bahçeli: 15 Temmuz’un diyeti alınmalı, ihanetin bedeli ödetilmeli

Bahçeli: 15 Temmuz’un diyeti alınmalı, ihanetin bedeli ödetilmeli

Bahçeli: 15 Temmuz’un diyeti alınmalı, ihanetin bedeli ödetilmeli
Yayınlanma Tarihi: 6.6.2017 13:02:00

"Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken, hem de mantıklı değildir. Çünkü bunların hepsinden Türk adaleti önünde hesap sorulmalı 15 Temmuz’un diyeti alınmalı ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödetilmelidir"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 kişinin 3 ay içinde Türkiye’ye gelmemeleri durumunda vatandaşlıktan çıkarılacağı kararını hatırlatan Bahçeli, "Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken, hem de mantıklı değildir. Çünkü bunların hepsinden Türk adaleti önünde hesap sorulmalı 15 Temmuz’un diyeti alınmalı ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödetilmelidir" dedi.

Bahçeli, Almanya’nın bir yanda sığınma talebinde bulunan FETÖ’cülere destek ve himayesinin, diğer yanda PKK’ya kol kanat germesinin iki ülke arasındaki ilişkileri geren açık bir ihlal ve meydan okuma hali olduğunu bildirdi.

Dün Türkiye’ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı’nın eften püften açıklamalarının, suya sabuna dokunmayan gri sözlerinin kuşku ve tereddütlere yeni bir boyut kazandırdığını belirten Bahçeli, "Dost ve müttefik bir ülkenin insanlık düşmanı kanlı ve bölücü terör örgütünün propagandasına suskun kalması, hatta bunu el altından teşvik etmesi hiçbir açıdan meşru ve hukuki sayılamayacaktır." ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı’nın hain FETÖ’cülerle ilgili "delillere ihtiyaç var" dediğini de aktaran Bahçeli, "Bu bakan bilmelidir ki en büyük delil 249 vatan evladının şehadeti, 2 bin 195 vatan evladının yaralanmasıdır. Delil 15 Temmuz gecesindeki tüm Türkiye’dir." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, Türkiye’nin egemen bir devlet, kendi kararını kendisinin vereceği güç ve bağımsız iradeye sahip olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İpini koparanın, canı sıkılanın, keyfi yetenin, kafasına göre kafileler halinde gelip tur atacağı, fitne tohumları ekeceği, gizli hedefleri için basamak yapacağı yer değildir İncirlik. Bir devlet geleneğimiz vardır. Teamüllerimiz vardır. Hükümetin İncirlik Üssü konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve haysiyetli tavır bize göre son derece isabetlidir"
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN