Arama

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

Ege denizinin kuzey sahilinde Selanik ile Dedeağaç (Alexandropolis) arasında yer alır; ıssız bir Ortaçağ yerleşim bölgesinde Osmanlılar tarafından kurulmuştur. Kavala, Kuzey Ege'ye doğru çıkıntı yapan kayalık bir burunda iyi korunmuş olup günümüze ulaşan bir Bizans ve Osmanlı kalesinin hâkim olduğu alanda bulunur.

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

Yeni kurulan mahalleler eski merkezin batı ve doğusundaki dağlara doğru kademeli bir şekilde yelpaze biçiminde açılır.

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

Yunanistan'da önceleri küçük bir balıkçı kasabası olan Kavala, 1700'lü yıllarda dünyanın en büyük tütün ticareti limanı olmuştur. Günümüzdeyse en önemli gelir kaynağı turizmdir. Tarihi güzellikleri ve deniz tatili imkânları sayesinde her yıl pek çok turisti ağırlamaktadır.

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

SELANİK İLE BERABER ADI EN ÇOK ANILAN ŞEHİR

1387 – 1912 yılları arasında Osmanlı hâkimiyetinin hüküm sürdüğü Kavala'da mimari eserlerin neredeyse hepsi Osmanlı'ya ait. Şehrin her tarafında ihtişamlı ve güzel tarihi yapıların karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

Yunanistan'ın sahil kentlerinden biri olan Kavala, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Merkezi konumda bulunmasından dolayı günden güne gelişen ve büyüyen Kavala, günümüzde de Yunanistan'ın kuzey kıyılarında Selanik ile beraber adı en çok anılan şehir olma ünvanına sahip.

Balkanlarda bir Osmanlı incisi

13871912 yılları arasında Osmanlı hâkimiyetinin hüküm sürdüğü Kavala'da mimari eserlerin neredeyse hepsi Osmanlı'ya ait. Şehrin her tarafında ihtişamlı ve güzel tarihi yapıların karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek. 16. Yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman'ın şehre su kemeri inşa etmesiyle beraber hızlı gelişen Kavala, günümüzde de kuzey Yunanistan'ın iki ticaret merkezinden biri konumunda.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN