Arama

Koca yürekli babalar

Kırklareli'nde kaderleri birbirlerine benzeyen, yaşadıkları birçok zorluğu ve acıyı evlat sevgisiyle unutan fedakar babalar, yıllardır çocuklarına hem babalık hem annelik yaparak yaşam mücadelelerini sürdürüyor.

Koca yürekli babalar

Kaderleri birbirlerine benzeyen, yaşadıkları birçok zorluğu ve acıyı evlat sevgisiyle unutan fedakar babalar, yıllardır çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor.

Kimi eşinin ölümüyle, kimi rahatsızlığı, kimi de kendisini terk etmesi nedeniyle çocuklarıyla bir başına kalan babaların fedakarlıkları takdir topluyor.

Koca yürekli babalar

Kırklareli'nde üç çocuğuyla hayatını sürdüren Ferdi Sinar, eşinin hayatını kaybetmesinin ardından kızıyla yaşayan engelli Muharrem Mustafa Elecin, eşini trafik kazasında kaybeden ve yüzde 73 engelli oğluna bakan Hüseyin Kahya ve bir süredir eşinin rahatsızlığı nedeniyle üç çocuğuna ve eşine bakan Ali Açıkgöz'ün yaşamını AA ekibi görüntüledi.

Koca yürekli babalar

"EVLAT OLMADAN, BABA OLUNMUYOR"

Yüzde 40 engelli Muharrem Mustafa Elecin (51), 2012 yılında eşini kaybetti. Eleci, o dönemde 3 yaşında olan kızı Gülsevim Elecin ile hayatı göğüslemeye başladı.

Baba Elecin, 9 yaşında olan kızına 6 yıldır hem babalık hem annelik yapmaya çalıştığını belirterek, "Ben kızıma babalık yapmayı vefakarlık olarak görmüyorum. Bir babanın yapması gereken sorumlukları yerine getiriyorum." dedi.

Kızıyla bazen arkadaş, bazen baba, bazen anne, bazen ise bir dost olduklarını aktaran Elecin, kızı için her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğunu söyledi.

Koca yürekli babalar

Kızını canından daha çok sevdiğini vurgulayan Elecin, gün içerisinde ev işlerini yaparak, kızıyla mutlu bir hayat sürdüklerini anlattı.

Bir anne kadar belki mücadele edemediğini ve kızına anne sevgisini veremediğini belirten Elecin, "Ben onda (kızımda) çok farklı duygular yaşadım. Allah'tan onu çok istedim ve Allah bana onu 41 yaşımdan sonra verdi. Bir evladım oldu, dünyaya o geldiği zaman o kadar çok sevinmiştim ki 'Yarabbim bana verdiğin evlat için sana teşekkür ederim' dedim. Ondan sonraysa baba olarak üzerime düşen vazifeleri onun için yapabildiğim zaman bununla övünüyor muyum hayır övünmüyorum. Aslında benim tek mutlu olduğum nokta onun başarılı olduğu zamandır." diye konuştu.

Koca yürekli babalar

"BABA OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Biri kız 3 çocuğu ile tek odalı evde yaşayan Ferdi Sinar'ın çocukları için verdiği mücadele herkesin takdirini topluyor.

Evlatlarının kahvaltısını hazırladıktan sonra iş başı yapan, 3 tekerlekli el arabası ile çöp konteynerlerinden hurda ve şişe toplayan Sinar, günlük yaklaşık 30 lira kazanıyor.

Baba Sinar, 6 yıldır çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getirdi.

Eşinin 6 yıl önce 3 çocuğunu bırakarak evi terk ettiğini, hurda toplayarak çocuklarının geçimini sağladığını anlatan Sinar, bir baba olarak çocukları için mücadele devam edeceğini vurguladı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN