Arama

10 soruda Afrin gerçekleri

Afrin, Türkiye'nin tam yanı başındaki bir terör yuvası. Türkiye'nin buna müdahale etme hakkı meşru olmasına rağmen başta ABD olmak üzere birçok güç, operasyona karşı çıkıyor. Bunun birçok sebebi var. Peki, ABD, PKK ve FETÖ'nün algı operasyonlarının aksine Afrin'deki gerçekler neler, PYD Suriye halkı için ne ifade ediyor, ABD'nin Suriye Kürtleri tanımlamasında hangi algı operasyonları ne amaçla kullanılıyor? Taha Dağlı yanıtladı…

  • 1
  • 12
10 Soruda Afrin gerçekleri
10 Soruda Afrin gerçekleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyonunu ilk gündeme getirdiğinde, Türkiye'de Kürtlere saldıracak yaygarası koparanlar oldu. Şimdi bu sesi daha da yükseltmeye başladılar. Afrin'e girmeyelim diye her yolu deneyen bir zihniyet var. Ve bu zihniyet algı operasyonları yürütüyor. Tabi bu durum akıllara 2014'teki Kobani olaylarını getiriyor.

  • 2
  • 12
10 Soruda Afrin gerçekleri
10 Soruda Afrin gerçekleri

AFRİN'E GİRMEYELİM DİYE HANGİ ALGI OPERASYONU GÜNDEMDE?

Afrin konusunu kapatmamız için Türkiye'de ve Suriye'de hatta Irak'taki Kürtleri bu algı operasyonunun etki alanına çekmek istiyorlar. Burada amaç şu, Türkiye Afrin'e girmesin, girmesini engellemek için de Kürtleri ayaklandırmaya yönelik hamleler atılıyor.

  • 3
  • 12
10 Soruda Afrin gerçekleri
10 Soruda Afrin gerçekleri

BU ALGI OPERASYONUNU KİMLER YAPIYOR?

Türkiye Afrin'e girerse ayaklanma çıkar, iç savaş çıkar şeklindeki söylemleri ilk dillendiren PKK-PYD'nin elebaşları oldu. Bundan yaklaşık 2 ay önce Birleşik Arap Emirliklerinin finanse ettiği ve başında FETÖ firarilerinin bulunduğu bir yayın organı, PKK-PYD propagandası yaparak, Türkiye'nin İdlib operasyonu ve bunun çerçevesindeki Afrin operasyonu devam ederse, iç savaş çıkar diye tehdide kalkıştılar.

  • 4
  • 12
10 Soruda Afrin gerçekleri
10 Soruda Afrin gerçekleri

PYD SURİYE'DE KÜRTLERİ NE ÖLÇÜDE TEMSİL EDİYOR?

PKK-PYD Suriye halkı için bir terör örgütüdür. Sadece Arap ve Türkmenler için değil. Azez'den Cerablus'a, Halep'te Şeyh Maksut'tan, Rakka'da Telabyad'a kadar birçok şehir ve ilçede ki bunların bir kısmı PKK işgalinde, hepsinde PKK terör örgütü olarak kabul ediliyor. Ve bu halk PKK'ya kesinlikle karşı duruyor. Çünkü PKK kendi çizgisinde olmayan Kürtleri bile 2011'den itibaren katletti, saldırdı, sürgün etti.

  • 5
  • 12
10 Soruda Afrin gerçekleri
10 Soruda Afrin gerçekleri

ABD VE BATI'NIN SURİYE KÜRTLERİ SÖYLEMİ BİR ALGI OPERASYONUNUN PARÇASI MI?

ABD ve Batı Suriye'de PKK-PYD veya SDG'yi Suriye Kürtleri olarak tanımlıyor. Bu kesinlikle gerçek değil. PKK-PYD terör örgütü Suriye'de Kürtler tarafından da karşılığı olmayan yabancı bir terör örgütü konumunda. Terör örgütünün bünyesinde yüzlerce batılı militan var, İngiliz, Amerikan, Kanadalı, Brezilyalı, Alman vs. Suriyeli olmayan, Müslüman olmayan, Arap olmayan, Kürt olmayan, Suriye'nin yerel unsurlarıyla hiçbir şekilde örtüşmeyen bir terör örgütü var ortada.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN