Arama

  • 25°C
İhsan Oktay Anar’ın kaleminden yaşanmışlığa dair alıntılar

İhsan Oktay Anar'ın kaleminden yaşanmışlığa dair alıntılar

İhsan Oktay Anar, çağdaş Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından biridir. Edebiyat dünyasına farklı bir soluk getiren eserleriyle tanınan Anar, özellikle tarihi ve mitolojik unsurları ustalıkla harmaladığı eserleriyle dikkat çeker. Kendine özgü anlatım tarzıyla okuyucularını sürükleyici bir yolculuğa çıkarır. Eserlerinde genellikle Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrası İstanbul'un atmosferini yansıtan Anar'ın kaleminden "yaşanmışlığa" dair alıntıları sizler için derledik.

Eve Dönemezsin romanından alıntılar

"Eve Dönemezsin" romanından alıntılar

Ev yalnızca betondan, ahşaptan ya da kerpiçten ibaret değildir. Evi, ev yapan ailedir. Yuvayı da yuva kılan, evin içindeki ailenin sıcaklığıdır. Yazar Selahattin Yusuf ise "Eve Dönemezsin" romanında insana, "ev nedir?" sualiyle yaşantımızı sorgulatıyor. İşte, bu değerli eserden sizler için birbirinden anlamlı alıntılar derledik.

Geleceğin meslekleri

Geleceğin meslekleri

Dijital çağ olarak nitelendirilen günümüzde teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Bu değişim eğitim, sağlık, ticaret ve iş olmak üzere pek çok alanı da dönüştürmektedir. Yıllardır var olan mesleklerin bazıları yok olmakta, bazıları dönüşüm geçirmekte, bazıları ise yeni bir iş alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için teknolojinin açtığı yolda ilerleyen geleceğin mesleklerini araştırdık.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN