Arama

  • 25°C
Kültür temsilcisi: Cemil Meriç’in kaleminden 33 alıntı

Kültür temsilcisi: Cemil Meriç'in kaleminden 33 alıntı

Bir çağın vicdanı olan Cemil Meriç, düşünce dünyasıyla yalnızca kendi dönemini değil, ardından gelen nesilleri de etkiledi. Başta dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırmalar yapıp yazılar kaleme aldı. Gözlerini kaybettiğinde 38 yaşındaydı ve yaşadığı bu elim hadise kitaplardan uzaklaşmasına engel olmadı. Cemil Meriç, hayatını "münzevi ve mütecessis bir fikir işçisi" olarak tanımlıyordu. Bir kültür meşalesi taşıyıcısı olan Meriç'in kaleminden 33 alıntıyı sizler için bir araya getirdik.

Adres Defteri’nden alıntılar

Adres Defteri'nden alıntılar

Dünyada var olan her sokağa, mahalleye ve şehirlere isimler verilmiştir. Deirdre Mask'ın kaleme aldığı "Adres Defteri" eserinde ise adresin tanımı gibi pek çok konuyu ele almıştır. İşte, Mask'ın kitabından sizler için derlediğimiz alıntılar.

El sıkışmak neyin ifadesidir?

El sıkışmak neyin ifadesidir?

El sıkışma, günlük yaşantıda yaygın olarak kullanılan basit bir jest olsa da köklü bir tarihi ve kültürel önemi olan evrensel bir selamlaşma biçimidir. El sıkışmak, bir selamlama yöntemi olduğu kadar kişilerin psikolojik süreçlerinin de dahil olması nedeniyle pek çok ifadeyi içinde barındırır. El sıkışmanın tarihi kökenleri, kültürel anlamlarını sizler için hazırladık.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN