Arama

Prof. Dr. Sefa Saygılı
Temmuz 7, 2017
Ünlü Evrimci Richard Dawkins’in Mesajı

Türkiye'de çok şükür evrim okullardaki ders müfredatından çıkarıldı. Çünkü evrimi ispatlayan ciddi bir bulgu ve bilimsel kanıt olmadığı gün geçtikçe daha rahat anlaşılıyor. Evrim, Yaratıcıyı kabul etmeyen bir takım ideolojik takıntılı ateistlerin başka sığınakları olmadığı için sarıldıkları düşünce tarzı durumunda.

Günümüzün ünlü ateist bilim insanı Richard Dawkins de bu evrimcilerin başında geliyor. Tek amacı evrimi savunmak olan Dawkins attığı mesajda, "Türkiye kendini gülünç duruma düşürdü" demiş ve eklemiş: "Büyük laik eğitim şampiyonu Atatürk mezarında ters dönmüştür."

Daha ileri giderek Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almış ve "laik eğitim kurumlarını baltalamakla" suçlamış. Son aylardaki FETÖ temizliğini de darbe girişiminin ardından gazetecilerin, askerlerin, kamu çalışanlarının, akademisyenlerin hedef alındığını iddia etmiş.

Dediğimiz gibi Dawkins saplantılı bir ateisttir. Bugüne kadar evrime delil bulmak bir yana daha yanına bile yaklaşılamazken bilimi ateizmin amaçlarına alet etmektedir. Ona göre; "Öyle bir an geldi ki sıra dışı bir molekül tesadüfen ortaya çıktı. Belki de en büyük ya da en kompleks molekül değildi ama kendisini kopyalayabilen olağanüstü bir kabiliyete sahipti."

Allah'a inanmayı akıl hastalığı ve önce hezeyan sonra yanılgı aynı zamanda zararlı bir yanılgı olarak kabul eder. "Beynimizin dine saygı göstermemiz yönünde yıkanmasından bana artık gına geldi" diye ekler. Daha da ileri gider: "AIDS, deli dana hastalığı ve benzeri birçok hastalık ile alakalı felâket tellallığı yapmak moda halini aldı. Oysa bence dünyanın en büyük şerlerinden biri imandır, inançtır."

Bu sözleriyle aslında kendisi ateizmin kör inançlı bir yandaşıdır.

Bazı görüşlerine bakalım:

"Genler bizi, bedenimizi ve zihnimizi yarattı" demektedir. Muhteşem insanı genlerle izah etmek eksikliktir. Peki, genleri yaratan nedir?

"Benim görevim filler gibi kompleks şeylerin dünyasını fizikçilerin anladığı veya üzerinde çalıştığı basit şeylerle açıklamaktır." Sonrasında, "Belirli bir maksatla tasarlanmış izlenimi veren karmaşık varlıklar" demekten kendini alıkoyamaz. "Bir göz veya hemoglobin molekülünün sadece karmaşık bir şans eseri kendiliğinden bir araya gelmesi için sonsuz zaman gerekir, bunu hesaplamak için matematikçi veya fizikçi olmaya gerek yok" der. Ancak ateist olunca bu sağlayanın ilahî bir Akıl olmadığını, saf materyalist ve başıboş bir mekanizma olduğunu söyler.

Kısacası Allah inancını akıl hastalarında görülen hezeyan ile açıklayan, dinlerin düşmanı olan ve bilimi kendi indi saplantılarına alet eden Richard Dawkins karşı çıktığına göre evrimin müfredata alınmayışı isabetli ve yerinde bir karar olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN