Arama

Prof. Dr. Sefa Saygılı
Temmuz 2, 2017
Aziz Sancar Ne Dedi?

Dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Evrim hakkında sorulan bir soru üzerine:

"Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Müslümanlığımla övünüyorum. Türkiye'deki Evrimi ne zaman öğretelim tartışmaları beni çok üzdü. Türkiye'nin çok sorunu var. Bir krizden öbürüne geçiyoruz. Birini bitiriyoruz hadi Evrim üzerine kavga edelim. Kardeşim bırak ya!

Ben Allah'a inanıyorum. Evrim olmuş olmamış fark etmez. İsteyen Evrime inanır, isteyen inanmaz. Fakat bunu kalkıp büyük devlet, millet sorunu yapıp kavga ederek bütün enerjimizi boşa harcıyoruz."

Gerçekten Aziz hocamız çok önemli sözler söylemişti. Cesaretine hayran kalmıştım. Evrim teorisi ne kadar mantıksız ve saçma olsa da bir tabuydu. Dokunulamazdı. Özellikle Richard Dawkins gibi başta gelen Evrimcilerin tümü Evrimi 'tek bilimsel görüş' kabul ediyorlardı. Karşı çıkanlar ise 'bilim düşmanı' olarak yaftalanıyor, bilim çevrelerince engizisyona tabi tutularak dışlanıyordu. Üstelik üniversiteler dâhil tüm bilim kurumları ateist evrimcilerin hâkimiyeti altındaydı.

Nobel ödüllü oluşuna bakmadan hocamıza da saldıracaklarını, aşağılayacaklarını tahmin ediyordum. Israrla tartışmaların içine çekilecek ve sözlerini inkâr etmesi istenecekti. Hâlbuki o demecinde böyle yapay konularla uğraşılmamasını istemiş, bilim üretmeyi ve ciddi problemlerle mücadele etmeyi tavsiye etmişti son derece haklı olarak.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Orhan Bursalı hemen Aziz Sancar'ı aramış ve konuyu sorduğunda şu cevabı almış:

"Aziz'i çok üzen Türkiye'de üstümüze aptal tozu serpilmiş gibi durmadan akla mantığa sığmayacak sebepler bulup, tüm enerjimizi bu suni kavgalara harcıyor ve ülkemize zarar veriyoruz, bu büyük bir günahtır.

Bir gencimiz bilim ve inanç konusunda soru sordu. Ona şu yanıtı verdim. 'Ben Müslümanım ve Allah'a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur. Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.'

Ben bu gibi abes işlerle uğraşsaydım sigaranın DNA'da kanserojen tahribatının haritasını, 'Piri Reis Haritasını' yapabilir miydim?"

Aziz Sancar hocamız bunları söylemiş. Okuduktan sonra konuşmasının videosunu tekrar dikkatle izledim. Aynen yazımızın girişinde tekrarladığımız gibiydi. Yani sözleri aynen verilmişti. Ancak linç ekipleri devreye girmiş ve onu rahat bırakmamışlardı.

Bilim insanlarının Evrime inanmadıkları halde inanır görünmelerini veya suskunluğu tercih etmelerini bu yaşadığımız hadisede de görebiliriz.

Ancak şunu da kaydedelim, giderek daha çok sayıda bilim ve düşünce adamı seslerini cesaretle yükseltmekte ve Evrim teorisine karşı çıkarak 'kral çıplak' demektedirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN