Arama

Prof. Dr. Sefa Saygılı
Haziran 29, 2017
Aziz Sancar ve Evrim Teorisi

Defalarca yazdık, Evrim Teorisi artık savunulamayacak hale gelmiş bir ideolojik saplantıdan ibarettir. Maalesef bütün dünyada bilim insanları aleyhte makaleler yayınlayıp kitaplar çıkarırken ne gariptir ki ülkemizde bir takım ilahiyatçılar evrimi savunan yazı ve kitap yayınlayarak Darwin'e hayat öpücüğü sunmaktalar.

Hâlbuki evrimle yaradılış birbirine zıttır. "Ben Yaratıcı 'ya inanıyorum" deyince Evrim Teorisini reddetmiş oluyorsunuz. Kısacası ya evrim veya Allah inancı, başka seçenek yok.

Tabi Yaşar Nuri Öztürk'ün vefatından önce duyurduğu gibi deisttesiniz yani kâinatı yaratıp sonra kendi haline bırakan bir Tanrı inancınız varsa ve dinleri reddediyorsanız, o durum ayrı. O zaman hem Tanrı'ya inanabilir hem de Darwinci olabilirsiniz.

Bakın, dünyaca ünlü Nobel ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar da aynı fikirde ve evrime inanmıyor. Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda bir öğrencinin din ve bilim arasındaki ilişkiye dair sorduğu soruya şöyle cevap vermiş:

"Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Müslümanlığımla övünüyorum. Türkiye'deki evrim tartışmaları beni çok üzdü. Türkiye'nin çok sorunu var.

Ben Allah'a inanıyorum. İsteyen evrime inanır, isteyen inanmaz fakat bunu kalkıp büyük devlet, millet sorunu yapıp kavga ederek bütün enerjimizi boşa harcıyoruz."

Evet, bir takım çevrelerin "Evrim bilim demektir. Evrime inanmayan bilim karşıtıdır" gibi sözleriyle baskı kurmak istemeleri, bu yüzden ikilik ve tartışmalara sebep olmaları gerçekten üzücüydü. Dünyaca ünlü Nobel kazanan ilk ve tek bilim adamımız Prof. Sancar isabetli sözleriyle bu saplantılı iddiaya cevap vermiş oldu.

Aziz Sancar'ın bu sözlerine Ahmet Hakan'ın Hürriyet Gazetesi'nde "AZİZ SANCAR'IN ATEİZME ATTIĞI GOL" başlıklı yorumu da onun kadar ilginçti:

"NOBEL ödüllü bilim adamı Aziz Sancar şöyle demiş:

'Ben Allah'a inanıyorum. Evrime isteyen inanır.'

Yüz bin yeşil sarıklı ulu hoca hep bir ağızdan okuyup üfleseydi bile…

Ateizme Aziz Sancar'ın şu açıklaması kadar bile zarar veremezdi."

Aziz Sancar haklıdır, Evrim Teorisi ve Allah'a iman birbirine zıt şeylerdir. Ülkemizde Evrim'i savunan ve geçen yıl vefat eden Yaman Örs'ün Evrim Kuramının Dayanılmaz Bilimselliği adlı kitabında alacağımız bazı cümlelerle bu görülecektir:

"Bilimle inanç bağdaşabilir mi? Ussal yaklaşım ve yöntem düzeyinde, hayır, bağdaşmaz."

"Öte yandan, inançların da bir bilgi üretebileceği, dolayısıyla bir 'dinsel bilgi'nin var olabileceği düşüncesi, bilimselliğe ve ussallığa tümüyle aykırıdır."

Evet, görüldüğü gibi Darwinizm öğretisi bilimsellik kılıfına sokulamayınca bir negatif inanç haline gelmiştir. Tartışılmaya bile tahammül edilemeyen, a priori yani önceden kabul edilen bir adeta saplantılı inanç üstelik. Zaten Darwin de aynı fikirde idi ve şöyle diyordu:

"Benim için a priori düşünme öylesine doyurucudur ki, verilerin beklentilerime ters düşmesi, beklentimin değil, verilerin yetersizliği demektir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN