Arama

  • Anasayfa
  • Yaşam
  • Uzun süren ağız kokusu hastalık habercisi olabilir

Uzun süren ağız kokusu hastalık habercisi olabilir

Uzun süren ağız kokusu hastalık habercisi olabilir
Yayınlanma Tarihi: 11.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 11.07.2017 13:12

Diş hekimi Abdullah İlker, uzun süreli ağız kokusunun hastalık habercisi olabileceğini söyledi. Halk arasında ağız kokusu olarak bilinen nefes kokusunun, yetişkinlerin birçoğunda ömürlerinin bir bölümünde ya da sürekli olarak görüldüğünü hatırlatan Dr. İlker, ağız kokusu şikayeti olan hastaların mutlaka doktor muayenesinden geçmesi gerektiğini belirtti.

"Hastalık daha çok yetişkin dönemde ortaya çıkıyor. Yaşamın bu evresinde karşılaşılan ağız kokusu, bireylerin sosyolojik ve psikolojik hayatlarını olumsuz etkiliyor. Ağız ve diş sağlığının önemini her zaman söylüyoruz, ama kişilere rahatsızlık veren bu sorunun altında önemli hastalıklar olabilir. Ağız kokusu olan birey mutlaka doktora başvurmalıdır. Bu problemin birçok farklı sebebi olabilir. Sinüzit, bademcik iltihabı, diş ve diş eti hastalıkları, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları bu sebepler arasında olabilir."

Ağız ve diş sağlığı bakımının ihmal edildiği ülkemizde ağız kokusunun yoğun olduğunu kaydeden İlker, "Diş sağlığına da çok özen göstermeliyiz. Eğer dişlerinizi fırçaladığınızda az da olsa kanama oluşuyorsa diş eti iltihabı olma ihtimali yüksek. Bir diş hekimine başvurmakta yarar olacaktır. Biz dişlerin günde en az 2 kere fırçalanması gerektiğini ve diş ipiyle temizlenmesini öneriyoruz." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN