Arama

  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Erdoğan, çözüm turuna Suudi Arabistan’dan başladı

Erdoğan, çözüm turuna Suudi Arabistan’dan başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bazı temaslarda bulundu. Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki gerilimi çözüme kavuşturmak amacıyla yaptığı Körfez turunda, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü. İslam dünyasının içinden geçtiği dönemde daha fazla birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Kardeş kavgasının kazananı yok" mesajını verdi.

Erdoğan, çözüm turuna Suudi Arabistan’dan başladı
Yayınlanma Tarihi: 24.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.07.2017 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan Körfez turuna dün başladı. Erdoğan Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü. Kral Al Suud'un özel konutundaki öğle yemeğinde bir araya gelen iki lider ayrıca heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud'u kabul etti.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Türk yetkililer de hazır bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN'IN KATKISI ÖNEMLİ
Erdoğan, Katar krizinin çıktığı ilk andan itibaren Türkiye olarak yapıcı bir rol izlediklerini belirterek, sorunun diyalog yoluyla çözümüne işaret etti. Erdoğan, Körfez bölgesinin en büyük ülkesi konumundaki Suudi Arabistan'ın çözüm için önemli katkı yapabileceğini belirterek, krizin bir an önce sonlandırılmasının bölgenin de yararına olduğunu vurguladı.

MESCİD-İ AKSA'YI GÖRÜŞTÜLER
Görüşmelerde Suriye, Irak ve Yemen başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilim konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının içinden geçtiği zor dönemde daha fazla işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti.

Buradaki görüşmelerini tamamlayan Erdoğan'ı, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali'nden Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililer uğurladı.

Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Cidde'den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na hareket etti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN