Arama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü

Körfez’de yaşanan kriz için devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’daki temaslarının ardından Kuveyt’i ziyaret etti. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından samimi bir şekilde karşılanan Erdoğan, basına kapalı olarak bir saatlik görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü
Yayınlanma Tarihi: 24.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.07.2017 12:56

Suudi Arabistan'daki resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e geçerek Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüştü.
Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'ne gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından karşılandı.



Erdoğan ve Kuveyt Emiri, Dar Salwa Sarayı'nda basına kapalı olarak bir saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Bölgedeki son gelişmeler ve ortak sorunların ele alındığı görüşmede, ikili ilişkiler ile iki ülkenin menfaatleri ile ilgili konular ele alındı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin tüm düzeylerde, iki ülke halklarının menfaatleri gereği geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Görüşmeye, Kuveyt Parlamentosu Başkanı Marzuk el-Ganim, Başbakan Şeyh Cabir Mübarek Hamad es-Sabah, Emirlik Divanı İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Nasır Sabah el-Ahmet es-Sabah, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Khaled Hamad es-Sabah ile Kuveytli diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuveyt'i ziyaretine eşlik eden heyette, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer de yer alıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN