Arama

Hint sineması sevenlerin izlemesi gereken 14 film

Hint sineması sevenlerin izlemesi gereken 14 film
Yayınlanma Tarihi: 26.5.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.01.2019 11:40

PK: PK'yı canlandıran Aamir Khan kimsenin sormadığı aklına bile gelmeyeceği soruları sormaktadır. Bu sorular masum, çocukça sorular gibi görünse de cevap bulunması çok zor ve enteresandır. P.K.'in masum yaşamını gören insanlar kendi sıradan hayatlarını sorgulamaya başlarlar. P.K.'in yeni edindiği sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırılmış kalpleri onarır, öfkeli insanları dindirmeye uğraşır. Peekay'ın çocuksu merakı kendi ve bir çok insan için manevi bir yolculuğa dönüşür. Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bir şekilde anlatmaktadır. Ayrıca basit, eğlence dolu, gerçek bir aşk masalı da burada yaşanıyor. Aamir Khan'ın baş rolünü canlandırdığı PK filmi 2014 yılının en beğenilen Hint filmi olmuştur.





Talaash: Polis müfettişi Surjan (Aamir Khan) oğlu Karen'i bir kaza sonucu kaybettiğinden eşi Roshini (Rani Mukerji) evlilikleri bitmek üzeredir. Bu sırada Bollywood yıldızı Arman Kapoor'un şüpheli bir trafik kazası yüzünden ölümü üzerine Surjan Singh soruşturmaya başlar.



3 Ahmak(3 İdiots): Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.



Her Çocuk Özeldir(Taare Zameen Par): Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan Ishaan çevresi ve ailesi tarafından tembel geri zekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra tanıştığı resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.



Onu Sarıya Boya(Rang De Basanti): Aamir Khan'nın başrolünde oynadığı ve milletlerin tarih bilinçlerine eleştirilerde bulunan filmde, gençlerin kendi toplumlarına nasıl yabancılaştığı ve bunun sonuçları mükemmel bir biçimde aktarılıyor.



Lagaan: Evvel Zaman içinde Hindistan'da: İngiliz sömürgesi altında yaşamak zorunda kalan insanların mücadelsesini anlatan filmin başrolünde Aamir Khan bulunuyor.



Mangal Pandey: Mangal Pandey (Aamir Khan) 19. yüzyılın ortalarında British East İndia Company isimli bir ingiliz şirketinin askerlerindendir. Sepoy'lardan, yani İngilizlerin topladığı yüzbini aşkın Hintli askerlerden biridir. Mangal ile ingiliz subay William Gordon arkadaş olurlar ama bu dostlukları ağır bir imtihandan geçer. İngilizler yeni bir mühimmat ithal ederler ve Hintliler arasındaki bir söylentiye göre bunların üretiminde inek ve domuz yağı kullanılmıştır. Mühimmat da dişler ile açılması gerektiğinden bu, Hindu ve Müslümanlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kutsal sayılan inek ve haram olan domuz yağını ağızlarına sürmek istememektedirler. İngilizler Gordon aracılığıyla bu söylentinin kesinlikle yanlış olduğunu teyit ettiklerinde, Mangal arkadaşına güvenip mühimmatı ağzıyla açar.



Fanaa: Zooni, kör ama çok güzel bir kızdır. Birgün tur rehberi Rehanla karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehanı kaybeder. Rehan'ın öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlar.


Jab Tak Hai Jaan: Samar Anand (Shah Rukh Khan) Hint Ordusu Bomba İmha Timi'nde görevli, güvenlik korkusu olmadan, bombaları etkisiz hale getiren bir Binbaşı'dır. Bir süre sonra Akira Rai (Anushka Sharma)'yı boğulmaktan kurtarır ve ona ceketini verir. Akira, ceketin içindeki hatıra defterini okumaya başlayınca, hikaye de başlar...



Benim Adım Khan: Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır.



Veer Zaara: Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan) ve Zaara'nın ( Prety Zinta) aşk hikayesi anlatan bir yapım. büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. aşkı için herşeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacak mıdır?



Swades: 12 Yıldır Amerika da yaşayan ve Nasa da uzay alanında büyük çalışmalar yapan Mohan ( Shah Rukh Khan ) yıllar önce ayrıldığı ülkesini ve dadısını görmek için Hindistana gelir. İçindeki Vijdan azabıyla dadısını aramaya başlayan dadısının bir huzurevinde olduğunu öğrenir ve onun yanına gider. Fakat huzurevinden farklı bir adres verilir. Mohan dadısını bulmak için bu adrese gider. Ünlü Hintli Aktor Shah Rukh Khan'ın Başrolde oynadığı film IMDB si en yüksek Hint Filmlerininn başında gelmektedir. Bir çok ülkede topladığı beğeniyle sanırım yüksek puanı hak ettiğini göstermektedir.



Kabhi Khushi Kabhie Gham: Hindistan'ın gelmiş geçmiş en fazla gişe yapmış filmi, bazı (komik ve göz yaşartıcı) sihirli anlara ve muhtemelen dünyanın en güzel ailesine sahip!



Cesur yürek gelini alır (Dilwale Dulhania Le Jayenge) : Raj İngiltere'de yaşayan zengin, sorumsuz ve kaygısız bir Hindistanlıdır. Simran ise İngiltere'de yaşamasına rağmen Hint geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan bir ailenin kızıdır. İkisi, bir aylık Avrupa gezisi sırasında karşılaşırlar; didişme ve şakalarla başlayan arkadaşlıkları gezinin sonunda aşka dönüşür. Fakat birbirlerine aşık olduklarını anladıklarında artık çok geç olmuştur. Simran babasının Hindistan'daki arkadaşının oğlu ile evlenmek için yola çıkmıştır bile... Film 800 hafta gösterimde kalma gibi bir rekora sahip ve hala gösterimi devam ediyor. Ayrıca ölmeden önce görmeniz gereken 1001 film listesinde de yer alıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN