Arama

  • Anasayfa
  • Sinema
  • Kırgızistan'da "Türk Filmleri Haftası" başladı

Kırgızistan'da "Türk Filmleri Haftası" başladı

Başkentte 4 gün sürecek etkinliğin galasında, Murat Şeker'in yönetmenliğini yaptığı "Deliormanlı" filmi gösterildi

Kırgızistan’da Türk Filmleri Haftası başladı
Yayınlanma Tarihi: 24.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.07.2017 14:26

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Yerli Düşünce Derneğinin organizasyonunda düzenlenen Türk Filmleri Haftası için Bişkek Oktyabr Sineması'nda gala programı düzenlendi.

Programın açılışını, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Tügelbay Kazakov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Cunusov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu yaptı.

Programa, Kırgızistan Milletvekili Dastan Jumabekov, Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, merhum Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un eşi Mariya Aytmatova ve oğlu Askar Aytmatov, Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç ve oyuncu Gaye Turgut ile çok sayıda sinemasever katıldı.

4 gün sürecek Türk Sinema Haftası'nın ilk gününde, Murat Şeker'in yönetmenliğini yaptığı "Deliormanlı" adlı film gösterildi.

Etkinlik süresince Kırgız sinemaseverler, "Aşk", "Mandıra Filozofu 2", "Selvi Boylum Al Yazmalım" ve "Unutursam Fısılda" filmlerini izleyebilecek.

Etkinlikte konuklara Türk mutfağına ait lezzetler de ikram edildi.



Kaynak: AA

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN