Arama

Şekeri hayatınızdan çıkarın!

Şekeri hayatınızdan çıkarın!
Yayınlanma Tarihi: 14.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 23:43
Dünya Sağlık Örgütü araştırmalarına göre günlük şeker sınırı olan 25 gramın üzerine çıkmak insanların sağlığı üzerinde olumsuz sonuçlar doğuruyor. Şeker aşırı tüketildiğinde bağımlılık yapıyor ve baş edilmesi zor olan hastalıklarla bizi baş başa bırakıyor.

Light ürünlerden uzak durun

Yağı azaltılmış yoğurt, süt veya peynir gibi gıdalara yağ yerine şeker eklenerek besinlerin tadı artırılmaya çalışılır. Bu tuzağa düşmeyin ve gıdalarınızı tam yağlı olanlardan seçmeye çalışın.

Sağlıklı yağlara sahip ürünlere yönelin

İşlenmiş şekere sahip ürünler yerine Hindistan cevizi yağı gibi tatlı seçeneklere yönelmek şeker isteğinizi azaltarak daha sağlıklı besinlere yönelmenizi sağlar.

Cips ve şekerleme ürünlerini tüketmeyin

Cips ve şekerleme gibi basit şeker ve trans yağ kaynağı olan ürünlerden uzak durmak hem sağlıksız yağlar tüketmenizi hem de diyabet, kalp hastalıkları ve tansiyon gibi hastalıklara yakalanmanızı önler.

Baharatlara yönelin

Şeker ihtiyacınızı sağlıklı ve tatlı baharatlar olan tarçın ve hindistan cevizi gibi seçeneklerle giderebilir ve daha fit bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Soslara veda edin

İşlenmiş şeker içeren sos çeşitleri sağlığı olumsuz etkiliyor. Sosları tüketmek yerine avokado veya zeytinyağı gibi seçeneklerle yemeklerinizi ve salatalarınızı lezzetli hale getirebilirsiniz.

Ürünlerin etiketlerini inceleyin

Şekerin sadece tatlı ve şekerleme gibi gıdalarda olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşlenmiş şekerler makarna ve ekmek gibi pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Alışveriş yaparken ürünlerin etiketini okuyarak şeker içerip içermediğine bakabilirsiniz.

Çay ve kahvenizi şekersiz içmeye başlayın

Her gün sıkça tükettiğiniz çay ve kahvenize şeker koymadan içmeyi deneyin. Şekeri yoğun olarak aldığınız bu içeceklerde şeker kullanmamak uzun vadede şeker bağımlılığını da ortadan kaldırır.

Şekeri tamamen kesmek yerine kademeli olarak azaltabilirsiniz

Vücudunuzdan şekeri tamamen uzaklaştırmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. Bunun için şekeri hayatınızdan yavaş yavaş çıkartarak bağımlılığınızı yenebilirsiniz. Şekerli besinleri yarı yarıya azaltarak ve doğal ürünlere yönelerek buna başlayabilirsiniz.

Meyve sularından uzak durun

Masum gibi görünen meyve suları aslında o kadar da masum değil. Şeker deposu olan meyve suları yerine ayran ve su gibi doğal seçeneklere yönelin.

Kurutulmuş meyvelere dikkat

Kurutulmuş üzüm ve kayısı gibi seçenekler yerine günde bir veya iki adet taze meyve yemek daha sağlıklı şeker tüketimine yardım ediyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN