Arama

İstanbul’da Marcel Khalife rüzgârı

Dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Marcel Khalife, bu yıl beşincisi düzenlenen “CRR Caz Şubatı” konserleri kapsamında sahne aldı. Dinleyicilerin hep bir ağızdan şarkılarına eşlik etmesine oldukça duygulanan Khalife, “Atmosfer her zaman bir kutlama havasında oluyor ve bu konserlerin en iyi yanı, aslında dinleyiciler bizi değil, biz dinleyicilerimizi izliyoruz” dedi.

İstanbul’da Marcel Khalife rüzgârı
Yayınlanma Tarihi: 22.2.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 22.02.2018 18:46

Lübnanlı besteci, yorumcu ve ud sanatçısı Marcel Khalife, bu yıl beşincisi düzenlenen "CRR Caz Şubatı" konserleri kapsamında sahne aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, müzikseverler tarafından yoğun ilgi gördü.


Marcel Khalife, yaklaşık iki saat süren performansına Türkçe "merhaba" diyerek başladı. İstanbul'da sık sık konser veren Marcel Khalife, duygularını "Atmosfer her zaman bir kutlama havasında oluyor ve bu konserlerin en iyi yanı, aslında dinleyiciler bizi değil, biz dinleyicilerimizi izliyoruz" sözleriyle dile getirdi.


Khalife, Arapça şarkılarının büyük çoğunluğunu dinleyicilerin hep bir ağızdan söylemesinin onu çok mutlu ettiğini belirtti. Konsere, Türklerin yanı sıra, farklı milletlerden birçok dinleyici de katıldı. Filistinli bir hayranı, Marcel Khalife'ye kufiye (Filistin puşisi) ve bir plaket hediye etti.


Marcel Khalife, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine verdiği destekle bilinen ve tüm dünyaya adeta Filistinlilerin çığlığını duyuran bir isim. Ünlü sanatçının, Filistinli şair Mahmud Derviş'in şiirlerinden bestelediği birçok şarkısı bulunuyor.


Konser boyunca, Wa Ana Amchi, Ommi, Javaz el safar gibi çok sevilen şarkılarını söyleyen Marcel Khalife, Rita adlı eserini de seslendirdi. Dinleyicilerin hep bir ağızdan eşlik ettiği şarkı, Mahmud Derviş'in 1967 yılında yazdığı "Rita ve tüfek" şiiri. Marcel Khalife'nin bestesiyle tekrar hayat bulan bu şiir, Filistinli bir adam ve İsrailli bir kadının imkânsız aşkını konu alıyor.


Sevilen şarkılarının yanı sıra şiirler de okuyan sanatçıya, piyanoda oğlu Ayad Khalife, klarnette İsmail Lumanovski, akordiyonda Nadim Rouhana, perküsyonda Assad Boustany ve tefte Zad Khalife eşlik etti.

Fikriyat

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN